Spandoek 'Vrije Tribunes' verboden

Giovanny Saelens
| 0 reacties
Spandoek 'Vrije Tribunes' verboden
Foto: © SC

Zondagnamiddag stonden in het Guldensporenstadion KV Kortrijk en KVK Tienen tegenover elkaar. Voor deze wedstrijd was door de Kortrijkse supporters een protestactie gepland tegen de vele stadionverboden. Zo werd ook de nationale actie van Vrije Tribunes vorige week uitgebreid. De ordediensten van KV Kortrijk beslisten hier echter anders over.

De supporters beslisten onderling om samen met een aantal sfeermakers naar Vak J te gaan, het vak dat van hun trouwe Vak I gescheiden is door een hek. De supporters hadden de bedoeling deze actie deftig te houden en gewoon te protesteren, maar de Kortrijkse ordediensten strooiden zout op een open wonde door met vele politiemensen de tickets te controleren. Het spandoek van 'Vrije Tribunes' mocht niet opgehangen worden door de supporters, tot groot ongenoegen.

Daarnaast werden er zelfs vier mensen opgepakt. Ze kregen een voorlopig stadionverbod van twee weken. De supporters van KV Kortrijk die zondag protesteerden, bewijzen zo waarom ze dergelijke acties nodig vinden. Ze zijn nu nog meer van mening dat protestacties nodig zijn, want ze vinden onder het motto 'Sfeer maken is geen misdaad' dat de mensen worden weggejaagd van het voetbal.

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties