Germinal Beerschot verliest nipt van Vitesse

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Germinal Beerschot verliest nipt van Vitesse
Foto: © SC

Germinal Beerschot begon aan dit vriendschappelijk duel zonder Lolo, Dheedene, Colman en Sterchele. De jongeren Kenny Steppe en Jasper Vermeerbergen verschenen wel aan de aftrap, net als Patricio Gonzalez.

Het was uitgerekend die Gonzalez die in een al te matte eerste helft voor het enige echte Kielse gevaar zorgde met een voorzetschot, dat aan de tweede paal net niet door Cavens in doel kon worden verlengd. Aan de overzijde versierde Vitesse twee prima scoringsmogelijkheden, maar Steppe ging evenveel keer goed plat.

Hoge toppen scheerde deze oefenwedstrijd ook na de pauze niet. Met Colman en de Nigeriaanse tester Agba in het elftal had Germinal Beerschot weliswaar het meeste balbezit, maar de Nederlandse counters waren snediger. Tien minuten voor affluiten scoorde Vitesse via een afgeweken schot van Esajas het enige doelpunt van de avond. Want het enige Kielse antwoord (kopbal Agba) werd door de Nederlandse keeper Veldhuizen net op de lijn gekeerd. (DG)

* TOESCHOUWERS: 800
* DOELPUNT: 80' Esajas 0-1
* GERMINAL BEERSCHOT: Steppe, Gonzalez, Vermeerbergen, Van Dooren, Monteyne, Quinteros (46' Agba), Figueroa (46' Colman), Losada, Cruz (82' Dickson), De Wilde (60' Sterchele), Cavens. [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties