Anderlecht gaat voor derde ring

Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht gaat voor derde ring
Foto: © SC

Exclusief voor RSCA TV stelde Anderlecht-preses Roger Vanden Stock maandag in de vooravond de plannen voor het nieuwe Constant Vanden Stock-stadion voor. Hierbij gaat de voorkeur uit naar een derde ring op het bestaande complex en zo zou de club ook in Anderlecht blijven. "Anderlecht blijft onze eerste keuze, we willen hier graag blijven en het huidige stadion uitbreiden", aldus Vanden Stock op de officiële website van Anderlecht, rsca.be.   
 
Aanvankelijk werd aangenomen dat een extra uitbreiding van het huidige stadion onmogelijk was. Daarom werd uitgekeken naar het Koning Boudewijnstadion. Verder onderzoek toonde aan dat een extra uitbreiding zekerlijk niet onmogelijk is. Het nieuwe stadion zou ongeveer 40.000 toeschouwers kunnen toelaten. Dit zal uiteraard voor de nodige problemen zorgen. "Een uitbreiding brengt veel problemen met zich mee: parking, verkeer, veiligheid, ... Maar ik ben ervan overtuigd dat -mits een beetje goede wil- voor ieder probleem een oplossing bestaat."
 
Het oefenterrein naast het stadion zal verdwijnen. Hetzelfde lot is toebedeeld voor de Simonetzaal. Daar komen parkeergelegenheden. De hoeveelheid zal nog afhangen van de toegelaten hoogte. Maar er zou zeker plaats zijn voor 1.200 wagens. Er zal aan één kant een niveauverschil zijn. Dat is de kant van de Théo Verbeecklaan. Daar komt er geen derde ring. "Die blijft laag, dat kan ook niet anders, want we moeten rekening houden met de bewoners. Geloof me, de buurtbewoners zullen geen last hebben van die derde ring. Op de tweede ring van de hoofdtribune komen er 3.000 outside seats, waardoor de volledige VIP-hospitality capaciteit op 5.000 plaatsen wordt gebracht."
    
Let wel, concreet zijn de plannen nog niet. Een bouwaanvraag is er nog niet en een exact tijdschema evenmin. Met deze plannen wil Anderlecht gewoon een dialoog met de gemeente op gang brengen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties