Analyse Na 478 minuten wachten

Jo Mertens
Na 478 minuten wachten

Eindelijk na 478 minuten is Zwarte Leeuw er tegen Witgoor in geslaagd te scoren het was Martens die in een geharrewar het bevrijdende doelpunt lukte, en zo de weg opende naar een felbevochten maar toch verdiende overwinning die nog mooier in de verf werd gezet met een doelpunt van Swaegers.

Ook Veldwezelt heeft zijn eerste overwinning beet na een mooie 1-4 overwinning op het veld van Lille.Van bij de start toonde het meer motivatie en agressie dan de thuisploeg en won dan ook oververdiend en kan het aan zijn opmars beginnen.

In een doelpunten rijke topper heeft Spouwen de eerste punten van Heist kunnen afsnoepen na een
spectaculaire wedstrijd, waarin Heist eerst uitliep tot 3-1 via doelpunten van Van Gestel 2 x en Hendrickx, maar de bezoekers uit Spouwen genadeloos terug sloegen en door doelpunten van Nicolas, Bronzwaer en één maal Vancouberg met een mooie 3-3 terug naar Limburg konden trekken.

Eerste achtervolger Mol-Wezel kon na een verdiende zege de drie punten thuis houden tegen een zwak Maasmechelen en zich zo terug in het zog van leider Heist nestelen. Via doelpunten van Nijs,Pellegriti en Nuyts werd een teleurstellend  Maasmechelen met een droge 3-0 terug richting Limburg gestuurd

Patro Eisden zette Aarschot vanaf de eerste minuut onder druk en creëerde tal van Kansen, maar het was bezoeker Aquino die op één van de zeldzame tegenaanvallen de 0-1 op het bord prikte, toch bleef Patro er vol voor gaan en kon na de koffie met doelpunten van Battista en Marolt de scheve situatie nog recht zetten en zo de verdiende overwinning thuis houden.

Hoogstraten liep tegen de gang van het spel met twee doelpunten van Caushiari 0-2 uit op het veld van Heusden-Zolder, in een tumultueuze tweede helft waarbij zowel de bezoekende doelman als reserve doelman een rode kaart onder de neus kregen wist de thuisploeg tegen negen bezoekers toch nog een 2-2 uit de brand te slepen.

Lyra blijft na een 0-2 overwinning op het veld van Bree ongeslagen en mooi op de 3 de plaats met 14 punten op 18 en maakt volgende week de moeilijke verplaatsing naar Patro Eisden.

Leopoldsburg dat in de streekderby tegen Thes voor de eerste maal een avondwedstrijd met verlichting in eigen stadion speelde,heeft deze ook verdiend afgesloten met een 3-2 zege ook al was het bibberen geblazen tot het verlossende eindsignaal.