Analyse Twee ploegen scheiden zich af

J. S.
Twee ploegen scheiden zich af

In Derde Klasse B werd afgelopen weekend de zesde speeldag afgewerkt. Het leidersduo Olympic Charleroi en CS Sprimont stond beiden voor een zware opgave, maar ging niet in de fout. De Limburgse derby tussen KSK Hasselt en Bocholt VV eindigde in een zware overwinning voor de Noord-Limburgers en Tongeren HM en Woluwe herpakken zich en nemen hun plaats in de top vijf opnieuw in.

Bocholt VV haalde zwaar uit in de Limburgse derby tegen KSK Hasselt, het won met maar liefst 1-4. De Hasselaars eindigden de wedstrijd bovendien met negen man doordat Beckers (twee keer geel) en Byloos (neerhalen van doorgebroken speler) rood kregen. De wedstrijd begon nochtans goed voor de thuisploeg. Rutten bracht de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong, nadat hij een voorzet van Henderix knap afwerkte. De bezoekers toonden zich echter niet aangeslagen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk vlak voor de rust. Een penaltyfout op de sterke Kocaslan leidde de verdiende 1-1 in, Vrolix zette de elfmeter om. De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Hasselt: Beckers haalde Vangeel neer in het strafschopgebied, de verdediger werd bestraft met zijn tweede gele kaart en Bocholt mocht zijn tweede strafschop in vijf minuten (zonder de rust mee te tellen) nemen. Opnieuw toonde Vrolix zich genadeloos door de elfmeter feilloos binnen te schieten. Tien minuten later deed Vangeel de wedstrijd helemaal op slot door er 1-3 van te maken voor een ontketend Bocholt. Byloos kreeg dan ook nog rood door de doorgebroken Vrolix neer te halen en Kocaslan maakte het Noord-Limburgse feestje compleet door er nog 1-4 van te maken. Door de overwinning komt Bocholt op gelijke hoogte van Hasselt, samen met UR Namur bekleedt het drietal de vijfde plaats.

Olympic Charleroi won de topper in UR Namur met 2-3, het had hier wel het nodige geluk voor nodig en kon pas in de slotfase afstand nemen. De koploper zag de thuisploeg twee keer op voorsprong klimmen, na zes minuten bracht Boukamir Namur op voorsprong, halverwege de tweede helft kon man in vorm Niangbo gelijk maken. Toch was het opnieuw de thuisploeg die opnieuw kon juichen na een doelpunt van Kenmogne, kort na rust. Hierna verzuimde de thuisploeg het om de wedstrijd af te maken, dit kwam ze duur te staan in het slot. Tien minuten voor tijd bracht opnieuw Niangbo zijn ploeg op gelijke hoogte en in de slomtinuut zorgde Varela-Gomes zelfs nog voor de onverhoopte 2-3.

CS Sprimont had aan één doelpunt van Fassote, vlak voor rust, genoeg om de drie punten te pakken bij CS Verviers. De thuisploeg was nochtans zeker niet de mindere en een gelijkspel was niet onverdiend geweest. Sprimont toonde echter dat het niet zomaar aan de leiding staat en hield de nul op het bord. Het ziet ernaar uit dat de strijd om de eerste periodetitel beslecht zal worden tussen Sprimont en Olympic Charleroi. Het duo staat samen aan de leiding met vijftien punten, dit zijn er reeds vier meer dan het duo Tongeren HM en WS Woluwe.

Woluwe had het niet onder de markt in Franc Borains, maar kon uiteindelijk wel de drie punten pakken, het werd 1-3. De thuisploeg kwam tien minuten na rust via Issankoy op voorsprong, acht minuten later zorgde Madawa voor de gelijkmaker. Pas laat in de wedstrijd kon Woluwe een gelijkspel voorkomen, tien minuten voor tijd zorgde Laroche voor de 1-2, in de slotminuut bezegelde Madawa het lot van de thuisploeg met zijn tweede treffer. Woluwe heeft het gezelfschap van Tongeren HM dat het niet onder de markt had tegen hekkensluiter CG Walhain. In een spectaculaire wedstrijd werd er uiteindelijk met 5-4 gewonnen (zie verslag).