Uefa laat ander startuur match Ajax toe

Thomas Dubois
| 0 reacties
Uefa laat ander startuur match Ajax toe
Foto: © SC

Enkele dagen geleden kon u op Voetbalkrant.com al lezen dat ze bij Zulte Waregem met de handen in het haar zaten omtrent het aanvangsuur van de wedstrijd in het Gentse Ottenstadion tussen Zulte Waregem en het Nederlandse Ajax in het kader van de Uefa-beker. Die staat momenteel geprogrammeerd om 20u45. Dat is niet naar de zin van de burgemeester van Gent, die de wedstrijd vroeger wil zien gespeeld worden. Dat omdat het hier om een risicowedstrijd gaat.
 
De wedstrijd wordt op de laatste speeldag gespeeld. De Uefa-voorschriften schrijven voor dat de wedstrijd dan gelijktijdig moet gespeeld worden met die andere in de groep, en dat is het duel tussen Espanyol en Austria Wenen. Dus diende Zulte Waregem een verzoek in bij de Uefa om de wedstrijd vroeger te laten aftrappen. Daar gaf deze de toestemming voor als Espanyol ook z'n wedstrijd verzet.
 
"Dat zal niet eenvoudig zijn", zegt manager Luc Dhaenens in Het Laatste Nieuws. "Er zijn in Spanje al akkoorden met tv-zenders en we moeten ook een akkoord krijgen met de Spaanse voetbalbond." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties