AS Roma wint op een diefje

Dirk Pieters

AS Roma deed een uitstekende zaak door met 0-1 te gaan winnen op het veld van Olympiakos. De Romeinen speelden geen al te beste wedstrijd, maar namen wel de drie punten mee naar huis dankzij een laat doelpunt van Perrotta.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers op achterstand, maar het doelpunt van de Cyprioot Michalis Konstantinou ging niet door. Scheidsrechter Graham Poll keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Ook de afgekeurde goal maakte Roma niet wakker en het waren de Grieken die kansen kregen, maar scoren lukte in de eerste helft niet voor de ploeg van coach Sollied.

In de tweede helft herstelde AS Roma het evenwicht en speelde het nadrukkelijker op de helft van Olympiakos. Vooral aanvoerder Francesco Totti zorgde ervoor dat Roma beter ging spelen. De Romein schoot eerst nog over, maar even later lag hij aan de basis van de openingstreffer. Totti bracht de bal tot bij Rosi, die Perrotta alleen voor doel zag staan. Die twijfelde niet en schoot de bal voorbij thuisdoelman. De middenvelder zorgde er zo voor dat de drie punten mee naar Italië gingen. [AN]