Celtic wint, achtervolger Hearts niet

Kristof Blomme

In Schotland lijkt Celtic nu al freewheelend op weg naar de titel. Celtic klopte Motherwell met 2-1, terwijl Hearts onderuit ging tegen Kilmarnock, 0-2. Celtic telt alweer een voorsprong van acht punten.

Leider Celtic nam het op tegen Motherwell, dat zich onderin het klassement bevond. Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong na een eigen doelpunt van Craigan. Voor de pauze kon Maloney een tweede keer scoren, maar zijn goal werd niet gevalideerd. Na de rust verdubbelde Zurawski wel de score. Meteen zijn vijfde van het seizoen. Toch kwam Motherwell nog terug in deze genietbare partij. Het was topschutter McDonald, die een kwartier voor tijd opnieuw voor spanning zorgde. Het bleef echter bij 2-1 waardoor Celtic een uitstekende zaak doet in het klassement.

Eerste achtervolger Hearts ging immers met 0-2 onderuit tegen Kilmarnock. Bij de thuisploeg begonnen Beslija en Jankauskas in de basis. Na een halfuur bracht Invincibile de bezoekers echter verrassend op voorsprong. Vijf minuten later stond Hearts al twee doelpunten in het krijt toen Wales scoorde. Na de pauze kregen beide ploegen nog kansen, maar de stand bleef onveranderd. Hearts telt nu al een achterstand van acht punten op Celtic. Kilmarnock wordt alleen derde op twee punten van Hearts.

Glasgow Rangers gaat morgen nog op bezoek bij St Mirren. Mits winst wordt Kilmarnock weer bijgehaald op plaats drie.