Franck terug aan de oppervlakte

Kristof Blomme
| 0 reacties
Franck terug aan de oppervlakte
Foto: © SC

Zes jaar geleden trok de toen 18-jarige Kevin Franck naar het grote Real Madrid. Nu speelt de middenvelder bij FC Dender, de fiere leider in de tweede klasse. Zondag geeft Dender Cercle Brugge partij. 

In 2000 maakte de toen nog onbekende Kevin Franck de overstap van AA Gent naar Real Madrid. Hij tekende er een contract voor drie seizoenen en trainde er met jongens als Guti, Portillo en Raul Bravo. Ondanks het mislukken van zijn avontuur in Spanje heeft de middenvelder geen spijt. "Het was niet de verstandigste carrièreplanning, maar ik zou het onmiddellijk opnieuw doen."

In Madrid deelde Franck een kamer met Raul Bravo, die het schopte tot international. "Voor mij was hij een trainingspartner, net als Guti. Als ik beide spelers nu zie spelen bij Real of bij de nationale ploeg besef ik pas welke unieke situatie ik heb meegemaakt."

Over zijn ex-ploegmaats heeft de speler van Dender niks dan lof. "Ik herinner me hoe een jongen in een rolstoel ooit een handtekening vroeg van Raul Bravo. Hij spurtte naar de kleedkamer, haalde zijn voetbalschoenen, tekende ze en gaf ze aan die jongen. Het kind had tranen in zijn ogen."

Over de bekerpartij van zondag tegen Cercle Brugge is Kevin Franck duidelijk. "Volgens mij kan dit Dender meedraaien in eerste klasse. Cercle-trainer Van Veldhoven denkt daar anders over. Hij zei onlangs dat hij niet onder de indruk was. Die uitspraak zijn we al de hele week aan het herhalen, het maakt ons scherp. Cercle mag zich aan een geprikkelde tegenstander verwachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties