Titelverdediger vernedert La Louvière

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Titelverdediger vernedert La Louvière
Foto: © SC

De bekerpartij tussen Zulte Waregem en La Louvière sprak misschien niet meteen tot de verbeelding, er stonden wel twee teams tegenover mekaar die in de voorbije jaren de beker al eens wonnen. Anno oktober 2006 kampt La Louvière nog steeds met zware problemen, in derde klasse B staat het derdelaatste. Dat moest voor titelverdediger Zulte Waregem dus een makkie worden.

Het liep ook best vlot voor Zulte Waregem. Datti werd tegen de grond gewerkt en Vannieuwenhuyze benutte de strafschop: 1-0. Net na het halfuur werkte Mrdja een lage voorzet van Vandendriessche over de doellijn. Op het einde van de eerste helft werd de bal nog een keer ingespeeld op Mrdja die via de paal binnenschoot. Zo was de wedstrijd bij de rust al beslist. 

Zulte Waregem had niet de minste moeite met het opzij zetten van La Louvière. Chris Janssens speelde Datti aan en die schoot laag in de linkerhoek binnen. La Louvière kon zich dan eindelijk toch ook eens tonen. De bal werd doorgestoken naar Lai die dan de bal naast doel stak. Twintig minuten voor tijd trapte rechtsachter D'Haemers de 5-0 binnen. Invaller Van Steenbrugge mocht ongehinderd door de defensie van La Louvière wandelen en maakte de vernedering compleet. De Walen moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Datti schoot nog laag in doel: 7-0. Na deze treffer weerklonk "Zeven anjers, zeven rozen" van Willy Sommers door de luidsprekers.    

Zulte Waregem was enkele klassen te sterk voor derdeklasser La Louvière. Het gebrek aan kwaliteit bij de Wolven kwam volledig tot uiting. De titelverdediger dus glansrijk naar de volgende ronde.              
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties