Sonck en co al uit de beker

Philippe Crols

In de zestiende finales van de DFB-Pokal waren ook nog enkele Belgen te bewonderen. Niet alle landgenoten hebben zich kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Zo ging de Belgische hofleverancier in Duitsland, Borussia Mönchengladbach, onderuit tegen een derdeklasser.

Bij dat Gladbach speelden Wesley Sonck en Bernd Thijs negentig minuten mee. Sonck scoorde de gelijkmaker voor Gladbach dat uiteindelijk met 2-1 verloor van derdeklasser Osnabrück. Filip Daems is nog steeds geblesseerd.

Daniël Van Buyten maakte met Bayern opnieuw de negentig minuten vol. De verdediger zag hoe zijn ploeg voorbij Kaiserslautern geraakte. Het werd 1-0.

Het team van de geblesseerde Peter van der Heyden, VFL Wolfsburg, wist zich ook te plaatsen na een 1-0-zege. Freiburg was het slachtoffer.

Joris Van Hout speelde met Bochum de negen laatste minuten mee. Hij zag hoe zijn ploeg daarin nog de overwinning uit de brand sleepte tegen Karlsruhe, want de 3-2 viel pas enkele minuten voor tijd.

Ook waren er nog landgenoten die voor een tweedeklasser in actie kwamen. Colinet en De Graef speelden tegen Nürnberg de hele wedstrijd mee met SC Paradorn, maar gingen na verlengingen onderuit.

Stijn Haeldermans speelde dan weer niet mee met RW Essen. Dat team ligt ook uit de beker, want Frankfurt was met 1-2 te sterk.