Muslin tekent dit weekend bij Lokeren (update)

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Muslin tekent dit weekend bij Lokeren (update)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roger Lambrecht had beloofd snel een vervanger te vinden voor de ontslagen Ariël Jacobs. Slavoljub Muslin was net ontslagen bij zijn club Lokomotiv Moskou, de perfecte timing lijkt het wel, want hij tekent zo goed als zeker dit weekend bij zijn vorige club.

Muslin verliet vorig jaar na de heenronde Sporting Lokeren omdat hij een heel aantrekkelijk bod kreeg van Lokomotiv Moskou. Hij zou er niet alleen meer gaan verdienen, ook voorzitter Lambrecht kreeg nog een flinke afkoopsom van de Russen. Maar nu is Muslin dus ontslagen bij Lokomotiv. De ploeg staat derde in de stand, achter stadsrivalen CSKA en Spartak. Maar de grootste reden van het ontslag is de uitschakeling in de Uefa Cup tegen Europese dwerg Zulte-Waregem.

Lambrecht liet weten zo snel mogelijk te willen praten met de Serviër en na enkele telefonische contacten zakt Muslin dit weekend af naar Lokeren. De Serviër liet alleszins zijn ambities al verstaan. Hij bleef Lokeren al die tijd volgen en het deed hem pijn dat Lokeren slechte resultaten neerzette. Hij wil dan ook de ploeg, en zijn vriend Roger Lambrecht, uit de nood komen helpen. Meer zelfs, volgend jaar wil hij de Europese ambities van de voorzitter waarmaken. De Serviër kan daar voor zorgen met zijn rijke internationale ervaring en zijn buitenlandse contacten.

Roger Lambrecht heeft een contract voor meerdere seizoenen klaarliggen voor Slavo Muslin. Of de Serviër al hoofdcoach zal zijn tegen Club Brugge is nog twijfelachtig. Voorlopig wordt die taak opgenomen door assistent-coach Rudi Cossey, die al bewees dat hij geen problemen heeft om een eersteklasseclub onder zijn leiding te hebben. Hij wil echter niet te lang inspringen als hoofdcoach, om de goede verstandhouding met de club te kunnen behouden.

UPDATE : De officiële site van Sporting Lokeren laat weten dat het Lokerse bestuur na de match tegen Club Brugge een gesprek zal hebben met Slavoljub Muslin. Dit wil zeggen dat Cossey als hoofdcoach op het veld zal staan zondagavond.      
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties