Ook Machelen kan Vrasene niet afstoppen

Gentil Dossche

Na de 5-1 overwinning van vorig weekend tegen Lovendegem, heeft KFC Vrasene dit weekend bevestigd met een 1-3 overwinning op het veld van KME Machelen. Na de rust liepen de bezoekers vlot 0-3 uit. Machelen kwam niet verder dan een eerredder.

In een evenwichtige eerste helft noteerden we slechts drie kansen. Op de eerste was het wachten tot de 25'. David Verbeke zette na een mooie actie de bal voor tot bij Kenny Raaymakers. Maite Cottens was attent op de kopbal. De daaropvolgende corner van David Verbeke werd voorlangs gekopt door Joeri Vanderveken. Machelen stak kort na het halve uur de neus aan het venster maar Hans Comijn trapte naast het doel. Een logische 0-0 ruststand dus.

De eerste tien minuten van de tweede helft waren sensationeler dan de hele eerste helft. Al na enkele minuten knalde Verbeke de bezoekers op voorsprong na een perfecte voorzet van Glenn Maes (48’ 0-1). Vrasene was nu gelanceerd en bleef komen. Geert Mariman kon een quasi verloren bal nog net binnenhouden en stak door tot bij Kenny Raaymakers. Terwijl iedereen dacht dat hij de bal te ver van de voet speelde, scoorde hij toch de 0-2 (52’). Een paar minuten later knalde Kenny Raaymakers een voorzet van David Verbeke op doelman Maite Cottens en Lenny Janssens trapte de rebound voorlangs. Twee minuten later een zelfde scenario maar ook nu kreeg Lenny Janssens de bal niet in doel. Net na het uur trapte Philippe Flement een enorme kans voor open doel onbegrijpelijk over. Kenny Raaymakers trapte een vrijschop in de muur en gooide de bal terug in het pak. Lenny Janssens kopte door en Glenn Maes zette de 0-3 op het scorebord. Met nog een 20-tal minuten voor de boeg wist Machelen dan toch te scoren. Philippe Flement bediende de ingevallen Frederik Janssens en die trapte de bal van buiten de backlijn via de staak tegen de netten (71’ 1-3). Machelen leek er nog even in te geloven, maar Vrasene speelde een uitstekende tweede helft en behield zo de 1-3 eindstand. Een leuke wedstrijd die verdiend gewonnen werd door de bezoekers.

Zaterdagavond (20u) komt kersvers periodekampioen Eeklo op bezoek bij FC Vrasene. Eendracht Machelen is zondag te gast bij FC Berlare (14u30)

Eendracht Machelen: Maite Cottens, Steven Persijn, Kurt Hoste (70’ Frederik Janssens), Michael Geurs, Dave Van Hastel, Philippe Flement, Kim Meersman, Hans Comijn (43’ Jonas Parmentier), David Baekelandt, Dieter Craeyeveld, Samuel Van Hoye. Res. Thijs De Roose, Jens De Vos

FC Vrasene
Branny Deck, Glenn Maes, Joeri Vanderveken, David Penneman, Lenny Janssens, Andy Janssens, Kenny Raaymakers, Geert Mariman (80’ Michaël Gonzalez), Christof De Breucker, David Verbeke, Christophe D’ Eer. Res. Bram Van Puymbroeck, Bart Neve, Maarten Nys

Doelpunten: 0-1 David Verbeke (48’), 0-2 Kenny Raaymakers (52’), 0-3 Glenn Maes (63’), 1-3 Frederik Janssens (71’)