Berlare wint in blessuretijd

Gentil Dossche

SK Berlare heeft vandaag verdiend gewonnen van Machelen. Het werd echter alweer een ware thriller, want de 1-0 van Tim Herteleer viel pas in blessuretijd. Door de recente 6 op 6 doet Rood-wit een uitstekende zaak in het klassement.

Trainer Goossens gaf vertrouwen aan de elf die vorige week in de tweede helft alsnog de winst pakten op Lovendegem. Opnieuw draaide die formatie meteen op volle toeren. Berlare nam een vliegende start en voetbalde een viertal open doelkansen bijeen via onder meer Fabio Vergucht en Cliff Vermeir, maar er ging zowaar geen enkele binnen. Aan de overkant imponeerde Machelen allerminst, maar toch waren de bezoekers twee keer heel dicht bij een doelpunt. Niet na een goed uitgespeelde aanval, wel omdat ze iemand hadden lopen wiens inworpen tot aan het penaltypunt reikten. Dat resulteerde in twee kopballen op de lat. SK kwam ook goed weg bij een vermeende penaltyfout van Jonathan Parewijck.
Na de pauze metselde Machelen een muur voor het eigen doel. SK had het niet gemakkelijk om dat stugge geheel te ontwrichten, maar kreeg toch opnieuw enkele goede kansen tot scoren. Er werden onder andere twee doelpunten afgekeurd wegens vermeend buitenspel en Tim Herteleer werd neergehaald in het strafschopgebied. Het was uiteindelijk wachten tot in blessuretijd toen Tim Herteleer voor een enorme ontlading zorgde.

Doelpunt: 91’ Tim Herteleer

SK Berlare: Timmy Merckx, Jonathan Parewijck, David Vastenavondt, Stijn Vlaminck, Tim Herteleer, Gregory Van Den Bergh, Bart Van De Sompel (79’ Steven Vandersnickt), Robby Van Durme, Robin Praet (70’ Gert Peelman), Fabio Vergucht, Cliff Vermeir.