Trainers na KVM-Tubize

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KVM-Tubize
Foto: © SC

Voetbalkrant was aanwezig op de trainersbabbel na KV Mechelen –Tubize:
 
Als je jullie resultaten bekijkt zijn jullie een sterke ploeg op verplaatsing. Ook nu ben je vanuit een sterke organisatie vertrokken.
 
“Ja, maar we misten vandaag Charlot om het spel te maken. We wisten op voorhand dat Mechelen de beste ploeg zou zijn kwestie voetbal en kwaliteit. We wisten dat het moeilijk ging worden maar toch wil ik zien hoe de wedstrijd zou evolueren als we niet die blunder maken waaruit het eerste doelpunt volgt. Dan wordt het volgens mij een heel andere wedstrijd. We kregen in de tweede helft een heel goede kans maar een gelijkspel was onverdiend geweest. We moeten rekenen op onze organisatie om hier punten te kunnen pakken en mogen niet zo een doelpunt incasseren. Een speler van zes jaar maakt zo een fout. Hij trapt op zes meter van het doel naast de bal.”
 
Na het doelpunt leek de ploeg de kluts even kwijt.
 
“De eerste helft was heel moeilijk, ik zeg het nog eens dat we duidelijk Charlot mistte die de schakel is tussen de verdediging en de aanval. In de tweede helft was het beter, we kwamen beter in het spel en konden zelfs drukken. Voor Mechelen viel het tweede doelpunt op een heel goed moment want we kwamen beter en beter in de wedstrijd. Voor Lepoint was het heel moeilijk spelen want hij was onze enige aanvaller.”
 
Het zijn zware weken voor jullie, vandaag KV Mechelen en volgende week krijg je leider Dender op bezoek.
 
“Ja, spijtig dat we hier niet minstens een punt konden pakken dan zou het volgende week veel spannender kunnen zijn. Ik had voor het seizoen in deze kern maar een tiental spelers met die ervaring hebben in tweede klasse maar dankzij een paar goede resultaten kon deze ploeg heel snel groeien. Maar volgende week moet ik het doen zonder Munuga,M’vemba en Sbaï die allen geschorst zullen zijn. Veel keuzes in spelers heb ik niet.”
 
Dit is een mentaal er belangrijke zege voor jullie?
 
“Als je een vijf op vijftien behaald met goed spel maar te weinig gekregen hebt dan wordt deze wedstrijd heel cruciaal voor naar waar je moet kijken, bij winst kan je naar boven kijken anders moet je al naar de middenmoot kijken want alles zit heel dicht op elkaar. Daarom ben ik blij dat we vandaag in deze omstandigheden hebben kunnen winnen. We moesten opboksen tegen een dubbele gordel van vier verdedigers en vier middenvelders, als je daar ruimtes in moet vinden kan je dat op twee manieren doen. Je kan drukken tegen die gordel en er je te pletter op lopen of je kan rustig de bal rondspelen en wachten tot het moment komt. Die momenten komen toch en gelukkig is er zo een moment die de wedstrijd doet openbreken. Ik vind dat wij een heel goede, verstandige en degelijk eerste helft gespeeld hebben. We hebben wel een heel slecht tweede helft gespeeld, er lag heel veel ruimte achter de linies maar daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt. We zijn dan iets te veel in die trechter gelopen en we hebben ons spel te weinig breed gehouden. Hier gaan we deze week hard aan werken want ik heb al verschillende keren gezien dat als we op voorsprong staan we te weinig gebruik maken van de ruimtes die vrijkomen.”
 
Geudens is iemand die niet vaak op doel besluit maar dit was een mooi doelpunt?
 
“Ja, Kevin is degene die tot hiertoe het meeste aantal wedstrijden gespeeld heeft en die op het moment een klein beetje een overbelasting heeft van de adductoren aan de rechterkant. Hij heeft normaal een goed shot en dat zag je vandaag. Voor hem is het goed dat hij ook eens kan scoren, het is normaal een speler die op die positie een vier tot vijf doelpunten op een seizoen kan maken en dit is heel goed voor zijn vertrouwen. Hij is een heel belangrijke schakel in dit elftal. Globaal genomen vind ik dit de belangrijkste drie punten van het seizoen want nu kan je weer verder naar Ronse volgende week. Nu kan je weer naar boven kijken en die drang hebben we toch nodig. We hebben en jong elftal dat enorm gretig is en ik denk dat we hersteld zijn van de euforie na Germinal Beerschot en terug beseffen dat de competitie het belangrijkste is.”
 
Krijg je geen positief selectieprobleem in deze groep?
 
“Er zijn geen positieve selectieproblemen. We proberen een hoog tempo te spelen en is die speler op een moment wat minder of kan die het tempo niet aan en dan is het voor de trainer interessant dat hij iemand anders kan brengen. De spelersgroep voelt dat zo ook aan, de loyaliteit in die groep is enorm. Als je ziet dat de jongens die er naast vallen terug worden opgenomen door de andere jongens dat is leuk om te zien als trainer. Iedereen wil knokken om in het elftal te staan, nu is het weer aan de jongens die er vandaag niet in stond om terug te knokken en als ze dat niet kunnen dan horen ze gewoon ook niet thuis in KV Mechelen want hier moet je knokken voor een basisplaats. Dat is alleen maar goed voor de resultaten en de ontwikkeling.”
 
Je moet wel in een zetel zitten zo, de jongens die invallen die draaien onmiddellijk mee.
 
“In een zetel zitten is dat nooit, ik wil niet in een zetel gaan zitten. Er zijn heel veel positieve dingen en vandaag heb ik iets heel positief gezien. We voetballen terug goed, we voetballen weer goed van vanachter uit, soms houdt dat wel risico’s in maar zo moeten we verder en we moeten dat blijven doen want dit zijn onze kwaliteiten. We moeten niet wedijveren met Tubize met hun kracht, infiltratie en sterke mensen . Nee, we moeten voetballen en dat balletje laten rondgaan en dan denk ik dat deze groep nog tot heel mooie dingen in staat is.
 
Jullie moeten volgende week tegen Ronse, dat is een ploeg waarvan je op papier mag zeggen dat jullie daartegen moeten winnen.
 
“Dat weet ik nog niet zo zeker, Ronse speelt 3-3 tegen Kortrijk vandaag. Dat is een ploeg dit stilletjes aan hersteld is van een slechte competitiestart en waar ook kwaliteiten zitten. Als we volgende week niet dezelfde gretigheid aan de dag leggen zoals vandaag dan komen we in de problemen tegen Ronse. Die wedstrijden zijn even belangrijk dan als je speelt tegen Dender of wie dan ook. We moeten proberen werken en van week tot week beter worden. We moeten niet kijken naar andere ploegen maar een constante proberen brengen dit seizoen. We moeten een goede basis proberen leggen naar volgend seizoen en dan vind ik dat ons seizoen geslaagd is.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties