Speeldag 13 in tweede klasse

Niels Hendriks
| 0 reacties
Speeldag 13 in tweede klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in de tweede klasse de dertiende speeldag op het menu. Kan Antwerp profiteren van de moeilijke verplaatsing van leider Dender? En kunnen Waasland, KVSK United en Kortrijk zich herpakken?
 

FC Dender EH
telt negen punten voorsprong op eerste achtervolger Antwerp, maar krijgt wel een moeilijke verplaatsing naar Tubize voorgeschoteld. Tubize is immers één van de verrassingen en staat niet voor niets op een gedeelde derde plaats. Wordt Tubize na KV Mechelen de tweede ploeg die niet verliest van Dender of blijft de ploeg van topschutter Thiebaut verder door tweede nationale razen?
 
Antwerp krijgt met VW Hamme het nummer 15 op bezoek. Op papier een makkelijke wedstrijd voor de Great Old dat al zeven wedstrijden niet meer verloor en zijn laatste drie wedstrijden won. Maar Hamme beschikt wel over meer kwaliteit dan dat de rangschikking doet vermoeden. Hamme leek vertrokken na de bekeruitschakeling van Charleroi en de 5-2 zege tegen Waasland. Maar in Eupen geraakte het niet verder dan een gelijkspel en thuis verloor het van Dessel.
 
Behalve Dender is ook Dessel Sport erg goed op dreef de laatste weken. De Kempenaars behaalden een erg mooie 15 op 18 in hun laatste zes wedstrijden. Dessel staat ook samen met Dender en Antwerp aan de leiding in de tweede periode met zes op zes. Op deze dertiende speeldag krijgt Dessel OH Leuven over de vloer. Vorige week won OHL met 4-2 van Eupen, meteen de eerste zege in vijf wedstrijden voor de fusieploeg. Ondanks deze mindere periode staat OHL nog wel een op een gedeelde zevende plaats met één punt minder dan Dessel.
 
In de partij tussen KV Oostende en KVSK United staan er twee ploegen tegenover elkaar die op de sukkel zijn. Oostende kon in hun laatste zes wedstrijden amper één keer winnen en verloor vorige week zelfs met 4-0 van Virton, dat na een halfuur al moet tien verder moest. Bij United gaat het nog veel slechter met een 0 op 15 en dat zonder ook maar één keer te scoren. De Limburgers staan pas 14de, amper vier punten boven een degradatieplaats.
 
Een andere ploeg die tegen alle verwachtingen in onderaan terug te vinden is RS Waasland. Typerend voor deze ploeg in crisis is dat de topschutter van vorig jaar in tweede klasse, Kristof Arys in twaalf wedstrijden nog niet één keer de netten bol heeft kunnen zetten. Kan Waasland zich eindelijk herpakken op eigen veld tegen Union? De Brusselaars verloren hun laatste drie wedstrijden waardoor ze teruggezakt zijn naar een zevende stek.
 
Van KV Mechelen wordt verwacht dat het de drie punten makkelijk zal thuishouden tegen SK Ronse. Dit Ronse staat immers voorlaatste en kon tot dusver nog maar één keer winnen, vorige week speelde het wel 3-3 gelijk tegen Kortrijk. Malinwa won afgelopen weekend de belangrijke wedstrijd tegen Tubize met 2-0 en kan dit weekend een goede zaak doen gezien de moeilijke wedstrijden van de concurrentie.
 
Voor SK Deinze, het nummer drie uit het klassement, staat er een moeilijke verplaatsing naar Eupen geprogrammeerd. De Oostkantonners hebben thuis immers nog niet verloren dit seizoen. Het verrassende Deinze kon in hun laatste vijf wedstrijden alleen niet winnen bij leider Dender en trekt dus vol vertrouwen naar Eupen.
 
Met het duel tussen KV Kortrijk en Virton staan de twaalfde en dertiende uit het klassement tegenover elkaar. Voor Kortrijk, dat thuis speelt, wordt het hoog tijd om nog eens aan te knopen met een zege na een twee op negen. Virton won vorige week wel met 4-0 van Oostende. Ten slotte krijgt KVK Tienen rode lantaarn RC Waregem op bezoek. De suikerploeg deed een goede zaak door te gaan winnen bij KVSK United en kan verder op dit elan gaan tegen Waregem dat nog steeds niet wist te winnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties