Anderlecht, tijd om de ambitie waar te maken

Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht, tijd om de ambitie waar te maken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De feiten: Lille staat tweedes in groep H met vijf punten, vijf minder dan leider AC Milan, drie meer dan Anderlecht dat als laatste geklasseerd staat in de groep. Met nog twee speeldagen te gaan, heeft Anderlecht maar één opdracht: winnen. Dat althans wil het nog een gooi doen naar de tweede plaats in de groep. Als Anderlecht wint heeft vijf punten, evenveel als Lille. Op dat moment heeft Anderlecht z’n lot nog in eigen handen. AEK Athene moet het opnemen tegen Milan, bij winst blijven de Grieken voor Anderlecht staan. Op de laatste speeldag staat echter nog een onderling duel op het programma. Alles kan dus nog in groep H. Zelfs bij een verlies is Anderlecht Europees nog niet volledig uitgeteld, al kan het zich dan wel niet meer kwalificeren voor de volgende ronde.
 
Anderlecht is echter niet goed bezig, het hoge spelpeil van de eerste maanden in de competitie is ver te zoeken en zaterdag werd er voor de tweede keer verloren in de competitie. Gent toonde zich in het eigen Ottenstadion een maatje te sterk voor Anderlecht. Manager Herman Van Holsbeeck kondigde al drie à vier transfers aan voor in de winterstop. De winterstop is echter nog een maand verwijderd en zolang moet Vercauteren roeien met de riemen die hij heeft. Lille wordt een moeilijke opdracht, maar zeker niet onoverkomelijk. De ambities lagen vooraf hoog, tijd om ze nu waar te gaan maken.
 
Anderlecht mag hoop koesteren, Lille is immers ook niet al te goed bezig. Het speelde afgelopen weekend slechts 0-0 gelijk tegen Sochaux. Lille blijft wel tweedes maar moet het gezelschap dulden van Lens en Nancy. De achterstand op leider Lyon vergroot zienderogen en is nu al twaalf punten. Het komt moeilijk tot scoren en hopelijk blijft dat zo. Bij Lille krijgt de Belg Mirallas volop z’n kans naast Fauvergue.
 
Anderlecht moet het alvast stellen zonder Zitka en Frutos. Zitka blesseerde zich zaterdag in de wedstrijd tegen AA Gent en is onvoldoende fit om te spelen. Zijn vervanger heet Davy Schollen, hij verving Zitka zaterdag ook al, toen ging hij in de fout bij het tweede doelpunt van Gent. Van Steenberghe zit op de bank als tweede doelman. Vercauteren kan ook geen beroep doen op Frutos, die blijft nog geblesseerd. Anderlecht kan wel rekenen op Mpenza, Tchité en Akin, zij raken fit voor de belangrijke wedstrijd.
 
De match wordt in Lens gespeeld, niet ver van België dus. Zo’n 12.000 supporters zouden de tocht richting Stade Felix Bollaert maken. Waarvan 10.000 bij de thuissupporters. Naast Anderlecht-supporters zullen ook andere Belgen richting Lens trekken, waaronder ook een hoop Club-supporters.
 
Lille – Anderlecht wordt afgetrapt om 20.45 en is live te bekijken op KANAALTWEE. Wie niet over een televisie beschikt kan de wedstrijd volgen op Sporza Radio. De wedstrijd wordt geleid door de Noor Tom Henning Øvrebø  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties