Benfica houdt kansen gaaf

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Benfica houdt kansen gaaf
Foto: © SC

In groep F was alles nog mogelijk en de wedstrijd tussen Benfica Lissabon en Kopenhagen zou wellicht toch voor enige afscheiding zorgen. Beide teams moesten winnen om in de race voor de tweede plaats te blijven.

Benfica hoopte op een vroege voorsprong en de bedoeling was dus ook om vroeg druk te zetten. Dat kwam er echter niet helemaal uit. De eerste kans was zelfs voor Kopenhagen. Hutchinson schoot onbesuisd over. In de minuten hierna zou de match eigenlijk al beslist worden. Katsouranis tikte de bal tot bij Léo die laag in de verste hoek binnen knalde: 1-0. Kopenhagen was amper bekomen van het tegendoelpunt of het stond al 2-0. Miccoli schoot via de paal binnen. Kopenhagen was uiteraard erg aangeslagen, Benfica zag het ineens helemaal zitten en nam resoluut de bovenhand. De lob van Miccoli werd door Hangeland van de lijn gehaald. Katsouranis kon schieten in de herneming, maar zijn poging werd afgeblokt door Gravgaard. De reactie van de kampioen uit Denemarken was een laag schot van Allbäck in de armen van Quim. Even later mochten de Deense boeken helemaal toe. Nuno Gomes kapte naar binnen en schoot op doel. Kopenhagen-doelman Christiansen kon het schot van Nuno Gomes niet klemvast houden en Miccoli benutte de rebound.
 
Benfica was wel tevreden met de 3-0 voorsprong en het was nu aan Kopenhagen om het spel te maken. Gravgaard kopte een vrije trap van Norregaard naast. Een vrije trap van Linderoth belandde in het zijnet. Het grootste gevaar van Benfica kwam er via Simao. Hij zette een één-twee op met Nuno Gomes, maar geraakte niet voorbij Christiansen. Vlak voor tijd scoorde Allbäck de eerredder voor Kopenhagen. 

Benfica zette een stap richting kwalificatie, maar de uitslag in de andere wedstrijd van de groep valt voor de Portugezen tegen. Benfica staat nu derde en moet op de slotspeeldag winnen van Man United op Old Trafford. Vorig seizoen al bezorgde Benfica Manchester United de genadeslag, maar dat was wel in het Estadio Da Luz. Kopenhagen is uitgeschakeld en eindigt sowieso vierde.                     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties