Degryse: 'Drie punten een must'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Degryse: 'Drie punten een must'
Foto: © SC

Morgenavond ontvangt Club Brugge het Roemeense Dinamo Boekarest. De Bruggelingen zijn dan al toe aan hun derde groepswedstrijd terwijl de Roemenen nog maar één partij speelden en wonnen van het Turkse Besiktas (2-1, nvdr). Marc Degryse, sportleider van Club Brugge, liet in de vooravond op Sporza Radio al zijn licht schijnen op dit belangrijke Europese duel.

"We moeten absoluut drie punten pakken. Het wordt een belangrijke match in die zin dat we ofwel de hoop in een kwalificatie nog levendig kunnen houden, ofwel de kwalificatie kunnen verspelen." Over Dinamo Boekarest doet Degryse alvast niet geringschattend. "Dinamo Boekarest is Club Brugge waard. De competitie is er in Roemenië fel op vooruitgegaan. We spelen echter thuis en dus moet je er van uit gaan dat we kunnen winnen. De uitslag van Leverkusen-Tottenham is enkel maar belangrijk als we zelf weten te winnen", aldus Degryse.

Club Brugge heeft dit seizoen al goede wedstrijden gespeeld waarin het geen punten kon pakken. "En dat frustreert me. Er is al kritiek geweest en dat wil zeggen dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Daarmee moet je kunnen omgaan. Dit moet een motivatie zijn. Het is echter al gebleken dat we goed spelen op de belangrijke momenten, maar dat de punten achterblijven. Ik denk bijvoorbeeld aan de wedstrijden tegen Anderlecht, Leverkusen en Genk. Goede prestaties en rendement moeten samengaan. Enkel zo kunnen we tonen dat we echt een stap voorwaarts hebben gezet", besluit Degryse.

Dinamo Boekarest wordt morgen sowieso geen hapklare brok. De club staat na zestien partijen aan de leiding. Het heeft 43 punten en dat zijn er elf meer dan eerste achtervolger en stadsgenoot Steaua Boekarest. Dit weekend liet het wel punten tegen de vijftiende in de stand. Het kwam niet verder dan 1-1 bij Urziceni.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties