Inter plaatst zich ten koste van Sporting

Kevin Vanbuggenhout

Inter Milaan en Sporting Lissabon leken te gaan strijden om de tweede plaats in groep B. Beide ploegen keken elkaar in de ogen in San Siro. Inter wist dat het mits winst geplaatst was voor de volgende ronde. Scheidsrechter van dienst was Frank De Bleeckere.

De bal lag al snel in de netten. Crespo schoot laag in de rechterhoek binnen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Grosso probeerde het op stilstaande fase. Zijn poging ging naast. Sporting Lissabon kende niet veel meeval en zag al snel twee spelers uitvallen. De geblesseerde Caneira ging naar de kant en Abel kwam in zijn plaats. Nog voor het halfuur moest Abel zelf van het veld. Miguel Veloso kwam erop. Sporting had het niet onder de markt, al konden de Portugezen wel enkele keren tegenprikken. Negen minuten voor rust kwam dan toch de logische 1-0 tot stand. Crespo glipte door de buitenspelval en schoot binnen.

Na de rust schoot Sporting Lissabon toch wakker. Sporting moest nu scoren om de kans op kwalificatie te behouden en creëerde steeds meer openingen. Julio Cesar keerde een gevaarlijk voorzet-schot van Tonel. Een minuut later claimde Maicon een strafschop voor Inter, De Bleeckere ging hier niet op in. Stilaan nam Inter het initiatief weer over. In de slotfase dwong Inter nog een resem kansen af om de zege veilig te stellen. Crespo kon net niet bij de lage voorzet van Grosso. Ricardo moest dan drie reddingen verrichten op vijf minuten tijd. Eerst redde hij een afstandsschot van Maicon, daarna was de doelman van Sporting parraat op vrije trappen van Ibrahimovic en Materazzi. In blessuretijd schoot Ibrahimovic in de draai net naast. Inter vergat de score te verdubbelen, maar Sporting Lissabon kwam ook niet meer aan de gelijkmaker.

Door deze overwinning is Inter geplaatst voor de tweede ronde. Omdat Bayern München punten liet liggen bij Spartak Moskou, behoort zelfs groepswinst nog tot de mogelijkheden. Dan moet Inter op de slotspeeldag wel gaan winnen in München. Sporting Lissabon is uitgeschakeld en zal genoegen moeten nemen met de derde plaats.