Hannover wint, BVB & Nürnberg gelijk

Philippe Crols

Hannover 96 kan opnieuw wat geruster ademhalen. Na de goede prestaties van de afgelopen weken werd zaterdag ook Mainz aan de kant gezet. Nürnberg speelde tegen Wolfsburg al voor de negende maal dit seizoen gelijk. Ook Borussia Dortmund en Frankfurt deelden de punten.

Hannover 96 - FSV Mainz  1-0

Hannover 96 won vorige week nog in Gladbach en dankzij de zege tegen rode lantaarn Mainz zijn ze daar weer even uit de zorgen. Er werd met het kleinste verschil gewonnen. Het enige doelpunt werd een kwartier voor tijd gemaakt. De ervaren Tarnat zette voor en Hashemian kopte puik binnen. Hannover heeft nu 16 punten. Rode lantaarn Mainz heeft er 9.

Wolfsburg - Nürnberg  1-1

Wolfsburg is al een tijdje uit de zorgen en verliest nog maar zelden. Ook zaterdag gebeurde dat niet. Toch zag het er lange tijd slecht uit voor de thuisploeg. Saenko zette de bezoekers na nog geen tien minuten spelen op voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Menseguez er echter voor dat de puntjes nog netjes verdeeld werden. Beide ploegen blijven zo in mekaars buurt staan.

Frankfurt - Dortmund  1-1

Ook Frankfurt en Dortmund verdeelden de punten onder mekaar. De thuisploeg kwam na zo'n veertig minuten spelen op voorsprong. Kyrgiakos kopte een hoekschop binnen, 1-0. Bij die krappe voorsprong leek het ook lange tijd te gaan blijven, maar dat was buiten de Poolse spits van Dortmund gerekend. Smolarek kopte een voorzet van Frei binnen waardoor het 1-1 werd.