Top vier treft ploegen uit tweede kolom

Top vier treft ploegen uit tweede kolom
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de dertiende speeldag op het programma. De top van het klassement lijkt voor haalbare opdrachten te staan. Leider Olympic Charleroi staat wellicht voor de zwaarste opgave met een verplaatsing naar FC Luik. Medekoploper Sprimont krijgt Kelmis op bezoek, Namur neemt het op tegen Franc Borains en Tongeren is de gastheer voor Seraing. Een leuk duel belooft de wedstrijd tussen het nummer vijf Woluwe en het nummer zes Bocholt te worden.

Koploper Olympic Charleroi maakt de verplaatsing naar FC Luik. De Luikenaars toonden de laatste vijf wedstrijden herstel van een zwakke seizoensstart, al liet de ploeg de jongste weken slechts een één op zes optekenen. Pittig detail is dat de medekoploper Sprimont en de vierde in de stand Tongeren reeds sneuvelden in Luik, ook de derde in de stand Namur kwam niet verder dan een gelijkspel. Afwachten dus of ook de laatste top vier ploeg punten laat liggen in Luik.

KSK Tongeren HM krijgt Seraing op bezoek. De Luikenaars zullen bij nieuwjaar een gedaantewisseling ondergaan. Door de samenwerkingsovereenkomst met een Engelse investeerder, zullen er tijdens de winterstop een heel deel nieuwe spelers bijkomen. Het wordt afwachten wat voor effect dit zal hebben op de ploeg. Dit kan averechts werken: doordat veel spelers weten dat ze hun plaats zullen/kunnen verliezen, zullen zij ofwel heel gemotiveerd zijn om hun plaats te behouden, ofwel gedemotiveerd door de gedachte dat ze hun plaats kwijt zijn. Voor de thuisploeg is de opdracht duidelijk: winnen. Bij nieuw puntenverlies zou de top drie wel eens definitief vertrokken kunnen zijn. Het verschil met de derde in de stand Namur is nu reeds zes punten.  

Bocholt VV maakt de verplaatsing naar WS Woluwe. De Brabanders zakten de laatste weken met een vier op twaalf wat weg in de rangschikking naar de vijfde plaats. Bocholt blijft het verrassend goed doen, vorige week werd koploper Sprimont op een gelijkspel gehouden. Met slechts twee punten achterstand op de vierde plaats, blijft Bocholt in het spoor van een top vijf plaats. Winst lijkt voor beide ploegen wel noodzakelijk om in het spoor van de vierde plaats te blijven, indien er niet gewonnen wordt, is de kans reëel dat er een eerste kloofje valt. 

KSK Hasselt gaat op zoek naar een overwinning na zeven wedstrijden waarin er slechts één punt werd behaald. Hier moet CS Verviers in dat geval het slachtoffer van worden. Met een achtste plaats zijn de Luikenaars aan een behoorlijk seizoen bezig. Enkel winst volstaat voor Hasselt om uit de degradatiezone te klimmen. De Limburgers hebben slechts één punt voorsprong op de vijftiende in de stand La Louvière. 

De andere wedstrijden:

CS Sprimont - Kelmis

Franc Borains - UR Namur

Couillet - La Louvière

CG Walhain - Visé
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties