ZVC Borgerhout – Futsal Carolo Frameries

Jan Van Looy

Luypaert- Sabi startten met Talhaoui, Zeroual, Kasmi, Belmhani en kapitein Joundi. Carolo Frameries koos voor doelman Benali, Fattah Aharchi, Marc Kazanza, Boumediane en Luiz Aranha.  De 3 eersten speelden ooit (soms maar even) voor zvc Borgerhout.

Al in de eerste minuut was er sensatie toen een schot van Joundi afweek op een verdediger en tegen de staak buiten bereik van Benali in hoekschop kaatste. Een minuutje later wist Zeroual een foute pas te onderscheppen, maar zelf kreeg hij onvoldoende kracht in zijn schot gelegd. In de 3de minuut was het Kamal Belmhani die vanuit de 2de lijn hard op doel knalde, maar Benali tikte met veel acrobatie over zijn doel. In de 4de minuut pakte Borgerhout al zijn 2de blauwe kaart als gevolg van een strakke hoge defensie. Dat leverde natuurlijk ook veel druk op de tegenstander die talrijke corners moest toestaan. Na goed 5 minuten vertrok Zeroual van bijna bij de eigen backlijn voor een lange soloren maar ultiem wist Benali zijn schot met de voet te weren. Voor Carolo een eerste blauw opliep stond de Borgerhoutse teller al op 3.

In de 7de minuut haalde Joundi onverwachts met een listig schot uit en Benali loste. De bal kwam voor de voeten van El Moussaoui maar die tilde hem over het doel. In de 11de minuut was het Karim El Moussaoui die aan het kanon stond en opnieuw loste doelman Benali. Nu viel de rebound voor de voeten van Zouggaghi en Kasmi die met hun tweeën de bal over de doellijn wilden werken. Ik zag Kasmi het doelpunt maken. 11’40”ste minuut Mohamed Kasmi: 1 – 0. In dezelfde minuut viel ook de 4de blauwe kaart voor de thuisploeg. In de 12de minuut zagen we nog een fraaie snelle uitbraak waarbij El Moussaoui Zouggaghi op links diep stuurde en die kruiste naar Kasmi bij de tweede paal. Het Publiek zag de bal even binnen maar het bleek zijnet. Aan de overkant was er een eerste kans voor Aharchi maar hij wipte de bal naast de kooi van Talhaoui. Op het kwartier lanceerde Talhaoui met een mooie diepe pas Ajouaou en die legde de bal prima klaar voor Zouggaghi. De knal van Omar strandde op een verdedigende rug. De beste kans voor de bezoekers was een schot van Fattah Aharchi dat via de binnenkant van het kruishout terug in het terrein kaatste. Twee kansen van de thuisploeg nog voor de rust met eerst een schot van Joundi , doelman Benali met de vuisten en Ajouaou met een technisch hoogstaande halve omhaal maar een halve meter naast de kooi. Seconden voor affluiten zag Talhaoui dat Benali ver voor zijn doel stond en hij ging vanuit zijn eigen doelgebied voor de verre lobbal. Benali week rugwaarts en kon nog net voor de doellijn en net onder de deklat de bal vast krijgen. Hij botste daarbij met zijn hoofd tegen de deklat , maar wist toch nog het leer voor de doellijn te stoppen.

De lobbal had bijna de kwaliteit van de wellicht spectaculairste tegengoal ooit gemaakt tegen Borgerhout, namelijk die derby toen Grunholz van bij de aftrap met een opwippertje Marc Vandecaetsbeek verraste.

Ruststand: 1 – 0

TWEEDE SPEELHELFT

Borgerhout startte met hetzelfde 5tal en ook Carolo Frameries zag geen reden voor wijzigingen. Met een snelle uitbraak van Luiz Aranha leek Carolo nieuw vuur te hebben ontdekt tijdens de pauze, maar al snel doofde het weer uit. Een schot van Belmhani in diezelfde minuut werd door Benali weer niet klemvast gepakt. De volgende minuten leek Borgerhout over de tegenstanders te kunnen heen dansen aangevuurd door de aanstekelijke tamtams van de supporters. Maar iedere keer ging het mis bij het laatste station: de afwerking. Er was zeker een deel brute pech maar er was ook wel die net niet zuiver genoeg ingespeelde pas of net die fractie van een seconde te late reactie. Er werden talloze kansen gecreëerd maar niet gescoord. Tussen de 27ste  en de 32ste minuut ( dat is maar 5 minuten reële speeltijd !!! ) vielen 6 blauwe kaarten en 2 gele kaarten voor de thuisploeg.

Boumediane had de kans om de gelijkmaker te potten van op 10 meter, maar hij trapte wat onbesuisd 2 meter naast het doel. Talhaoui lanceerde onmiddellijk de tegenprik naar Kasmi. Mohamed schoot hard maar net voor Benali devieerde Zouggaghi de bal en de doelman was geklopt. 32’19”ste minuut: Omar Zouggaghi: 2 – 0. Ook bij Carolo vielen nu de blauwe kaarten snel en in de 35ste minuut mocht Talhaoui Benali op de proef stellen . Deze keer pakte Benali. In de 38ste minuut werd Karim El Moussaoui gehaakt op de rand van het doelgebied. Nu mocht Talhaoui van minder dan 10 meter vrij aanleggen op zijn collega. Tegen deze raket had Benali geen verhaal. 38’38”ste minuut: Morad Talhaoui: 3 – 0

De slotminuut wist Borgerhout simpel ui te voetballen . De eindstand stond vast.

EINDSTAND: 3 – 0