Horacio Elizondo houdt het voor bekeken

Horacio Elizondo houdt het voor bekeken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Horacio Elizondo, de Argentijnse scheidsrechter die geschiedenis schreef op het afgelopen WK in Duitsland door als eerste spelleider zowel de openingswedstrijd als de finale te mogen fluiten op een wereldkampioenschap, houdt er mee op. Aanstaande zondag zal hij voor het laatst te bewonderen zijn in de belangrijke competitiewedstrijd tussen Boca Juniors en Lanús. Boca kan in die wedstrijd de titel pakken. De 43-jarige Elizondo gaf gisteren in een officiële brief aan de Argentijnse voetbalbond (AFA) te kennen dat hij er een punt achter zet.

Elizondo deelt nog een ander record betreffende wereldkampioenschappen met de Mexicaan Benito Archundia. Het gaat om het record van het aantal gefloten wedstrijden op een WK. Beide scheidsrechters kwamen al vijf keer in actie tijdens een match op de wereldbeker. In deze vijf wedstrijden trok Elizondo 26 maal geel en gaf hij Tomás Ujfalusi, Wayne Rooney en Zinedine Zidane (kopstoot tegen Marco Materazzi in de finale) de rode kaart.

Elizondo had als FIFA-scheidsrechter nog twee jaar door kunnen gaan. Hij was zowel vorig jaar als dit jaar telkens de scheidsrechter in de returns van de finale van de Copa Libertadores. Hij was ook actief op het WK U-17 (1997 en 2005), WK U-20 (2003 en 2005), de Olympische Spelen in Athene (2004), de wereldbeker voor clubteams (2000) en de Copa America (1997 en 1999).

Na twaalf jaar dienstverband heeft de leraar lichamelijke opvoeding aangegeven dat hij nu een school voor scheidsrechters wil gaan opzetten in Argentinië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties