Man Utd schakelt Benfica nu wel uit

Kevin Vanbuggenhout

Vorig seizoen zorgde Benfica nog voor de uitschakeling van Manchester United in de eerste ronde van de Champions League. Ook in de editie van dit seizoen stonden deze ploegen recht tegenover mekaar en dus kon Manchester revanche nemen. Benfica moest winnen in Manchester om zich een plek in de volgende ronde te verschaffen. Mits een ander resultaat vergezelde Man United Celtic in de volgende ronde van de Champions League.

Manchester United had dus genoeg aan een punt en leek daar ook op te teren in de beginfase. Het werd Benfica niet bepaald moeilijk gemaakt en de Portugezen mochten hopen. Met een prachtig afstandsschot zette Nelson Benfica op voorsprong. 0-1 en Man United virtueel uitgeschakeld. Manchester had de boodschap begrepen, veranderde van systeem en ook van ingesteldheid. Quim verwerkte een kopbal van Ronaldo met de vuisten. Vlak hierna mocht Man U een hoekschop nemen. De kopbal van Saha werd van de lijn gehaald. Man United bestormde nu het doel van Benfica. Quim hield Paul Scholes van de gelijkmaker. Manchester kon toch nog voor de rust gelijk maken. De vrijstaande Vidic kopte in blessuretijd een vrije trap van Giggs binnen: 1-1.

Manchester United hield het hoge tempo aan in de tweede helft en Benfica kon zich nog moeilijk verweren. Ronaldo liet zich van zijn slechte en zijn goede kant zien. De Portugees had de laatste tijd een reputatie gekregen van iets te nadrukkelijk strafschoppen op te zoeken. Ronaldo verstevigde die reputatie met een schwalbe, maar de scheidsrechter doorzag het. Net na het uur lepelde Ronaldo de bal wel op het hoofd van Giggs en die plaatste zijn kopbal netjes in de hoek. Simao trachtte Benfica nog een sprankeltje hoop te bezorgen, maar Saha besliste de match. Man United kon simpel uitvoetballen en verzekerde zich van een plaats in de volgende ronde.

Zodra Man United de gelijkmaker scoorde, kwam de leider uit de Premier League nauwelijks nog in de problemen. Manchester werd uiteindelijk met twaalf punten nog groepswinnaar. Benfica eindigt derde en wordt verwezen naar de Uefacup.