Meerdink op het punt AZ te verlaten

Ruben Claesen
| 0 reacties
Meerdink op het punt AZ te verlaten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Martijn Meerdink zou erg dicht bij een transfer naar FC Groningen staan. De 30-jarige middenvelder van AZ Alkmaar hoeft voor Louis van Gaal niet in het DSB-Stadion te blijven, want veel speeltijd heeft Meerdink nog niet echt gehad.
 
Meerdink heeft zijn plaats in het elftal verloren aan Demy de Zeeuw. Een week geleden zei Van Gaal op de clubwebsite: ‘Martijn heeft veel concurrentie bij AZ. De rechterflank wordt nu eenmaal beter door Demy de Zeeuw ingevuld dan door Meerdink. De Zeeuw is daar creatiever in. Bovendien is hij jonger. Dat is ook belangrijk. En dan hebben we ook nog Jenner. Ook hij is een jonge speler voor die posititie.’
 
‘Het belangrijkste is dat Meerdink weer aan spelen toekomt. Want een speler van 30 jaar moet niet op de bank zitten en al helemaal niet op de tribune. Die moet gewoon spelen. En dat kan Martijn ook, want hij heeft niet voor niets het Nederlands elftal gehaald’, aldus Van Gaal.
 
Het ziet er dus sterk naar uit dat Meerdink niet lang meer in Alkmaarse loonsdient zal blijven. Zelf hoopt Meerdink op de Bundesliga, waar Bochum interesse heeft om de middenvelder over te nemen.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties