Deschacht eens met kritiek op defensie

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Deschacht eens met kritiek op defensie
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zowat alle analisten zijn het erover eens: de verdediging was de belangrijkste oorzaak van de vroege Europese uitschakeling van Anderlecht. Dat beseft ook Olivier Deschacht, vice-kapitein van paars-wit.

"De kritiek op de verdediging is terecht", stelt Deschacht in Het Nieuwsblad. "We pakken echt teveel tegentreffers. Als je de tweede goal van Athene bekijkt: bij een spelhervatting moeten we altijd op één lijn staan, het is onvergeeflijk dat er zomaar twee spelers vrij staan. Met die vijf verdedigers had het niks te maken. Vooraf waren afspraken gemaakt voor een defensie met vier, niet voor vijf. Maar daar konden we ons toch snel aan aanpassen."

"We missen vooral een leider.  Iemand die rechtstaat en iedereen wakker schudt. Ik ben de oudste achterin, ik zou dat kunnen doen. Maar vanuit mijn positie van de linksachter is het moeilijk. Ook van De Man en Juhasz kun je niet verwachten dat ze het doen. Het is ook niet zeker dat een nieuwe jongen dat kan oplossen. Durft die meteen zijn mond open te doen? Wordt hij geaccepteerd door de anderen? Ach, het is niet makkelijk om verdediger van Anderlecht te zijn. Zelf dacht ik dat ik het redelijk deed tegen Lille, maar blijkbaar word ik afgerekend op dat ene foutje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties