Analyse Barça loopt verder uit

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça loopt verder uit
Foto: © SC

Barcelona heeft dit weekend opnieuw een goede zaak gedaan in de titelstrijd.  De Catalanen wonnen, weliswaar niet zonder moeite, van Real Sociedad en profiteren zo van de nederlaag van Real Madrid in Sevilla.  De Andalusiërs zijn zo opnieuw tweede.  Real Zaragoza treedt opnieuw de top-vier binnen, terwijl Valencia er eindelijk nog eens in slaagde te winnen. Onderaan het klassement deed Athletic de beste zaak door te winnen van Recreativo. 
 
FC Barcelona beleefde een verrassend moeilijke avond tegen Real Sociedad.  De Basken zijn al het ganse seizoen op de sukkel, maar lieten toch mooie dingen zien in Camp Nou.  Barça slaagde er pas na een uur in afstand te nemen dankzij Ronaldinho, wie anders.  In de slotfase kwam na de uitsluiting van Sylvinho de Catalaanse zege nog in gevaar, maar doelman Valdés hield zijn netten schoon.  De landskampioen blijft zo autoritair leider, terwijl Real Sociedad de rode lantaarn opnieuw overneemt van Gimnástic. 
 
De absolute topper van het weekend was het duel tussen Sevilla en Real Madrid.  Het werd een spannende wedstrijd, die lang op een gelijkspel leek af te stevenen.  Een gedreven Sevilla bleef echter in de overwinning geloven en invaller Chevantón zorgde met een schitterende omhaal voor de beslissing.  Sevilla heeft nog geen punt verloren in eigen stadion en is opnieuw tweede op twee puntjes van Barcelona.  Real Madrid volgt op de derde plaats.
 
Real Zaragoza knoopte opnieuw aan met de overwinning.  Het ging op het veld van Racing Santander winnen met 0-2.  De bezoekers leverden tegen een gehandicapt Racing nochtans geen al te beste prestatie, maar mochten dankzij de efficiëntie van Milito en Lafita wel met de drie punten naar huis terugkeren.  Zo duiken ze de top-vier van het klassement binnen. 
 
Atlético Madrid slaagde er niet in de drie punten thuis te houden tegen Espanyol Barcelona.  In dit duel tussen twee ploegen in vorm trokken de bezoekers met 1-2 winst aan het langste eind.  De Catalanen presteren blijkbaar beter tegen de topploegen, want ook vorige week legden ze met Sevilla een topper over de knie.  De Catalanen zijn dankzij een tien op twaalf opgeklommen naar een gedeelde tiende plaats.  Atlético valt uit de top-vier.
 
Valencia is er eindelijk nog eens in geslaagd de volle buit te pakken.  Tegen Deportivo haalden Villa & co zwaar uit: het werd maar liefst 4-0.  De Galiciërs kwamen nog voor de rust in een uitzichtloze positie toen scheidsrechter Delgado Ferreiro Juanma uitsloot en Valencia een penalty toekende.  De 2-0 achterstand kon Depor dan ook niet meer ombuigen.  Het werd zelfs nog 4-0, ondanks een weinig sprankelende prestatie ongetwijfeld een opsteker voor Valencia.  Deportivo zakt steeds verder weg in het klassement en is nu 14e.  Valencia staat met vier punten meer op de negende stek.  
 
Met Getafe gaat het de laatste weken wat minder goed.  Het is al van 12 november geleden dat de Madrilenen nog eens konden winnen en ook tegen Real Betis wilde het niet lukken.  In een aangename wedstrijd kwam Getafe wel op voorsprong en dat was in eigen stadion tot nog toe een garantie voor de drie punten.  Betis slaagde er echter als eerste ploeg in doelman Abbondanzieri op eigen veld te verslaan.  El Pato voorkwam in de slotfase erger en behoedde zo zijn team, intussen tot tien herleid, voor een eerste nederlaag op eigen veld.  Getafe blijft ondanks een 3 op 12 meedraaien in de subtop, terwijl Betis wegzakt naar eeen degradatieplaats. 
 
Recreativo Huelva speelde geen al te beste partij op het veld van Athletic Bilbao.  De Andalusiërs gingen zwaar onderuit tegen een ontketend Athletic.  Pas in de slotminuten kon Recre dankzij een own goal van Sarriegi milderen tot 4-2.  Urzaiz was met twee treffers de man van de match.  Vooral de defensie van Recreativo liet het afweten.  Athletic pakt niet alleen zijn eerste thuisoverwinning, maar wipt ook over Betis naar de 17e plaats.  Recreativo deelt de zesde plaats met Getafe. 
 
Celta de Vigo en Villarreal zijn twee ploegen van ups en downs.  De Galiciërs hebben het vooral moeilijk om thuis iets te laten zien en ook tegen Villarreal wilde het niet lukken.  Celta kwam niet verder dan een gelijkspel.  Beide teams kregen kansen op de overwinning, zodat de puntendeling al bij al een billijk resultaat was.  Villarreal mist zo de kans om over Getafe en Recreativo te wippen.  Celta behoudt nog net zijn plaatsje in de linkerkolom. 
 
Osasuna is de voorbije weken op dreef en ook Real Mallorca moest voor de bijl.  De bezoekers kregen maar liefst een 3-0 pandoering om de oren.  Nochtans speelde de ploeg uit de Balearen lang geen slechte wedstrijd, maar de thuisploeg had heel wat meer geluk bij de afwerking.  De 3-0 was dan ook een fel overdreven uitslag, maar Osasuna komt wel steeds dichter bij een plaatsje in de linkerkolom.  De ploeg uit Pamplona komt naast Mallorca op de twaalfde plaats.
 
Voor het noodlijdende Gimnástic was er eindelijk nog eens goed nieuws.  De Catalanen wonnen immers hun partij van Levante.  Nástic boog een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning dankzij treffers van David Garcia en Ruben Castro.  Het laat zo de rode lantaarn aan Real Sociedad, maar bevindt zich nog steeds in een benarde situatie.  Voor Levante komt de degradatiezone ook steeds dichterbij.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties