Feyenoord heeft schrik van Poolse fans

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Feyenoord heeft schrik van Poolse fans
Foto: © SC

Feyenoord zit met een pak schrik sinds het vorige week door het oog van de naald kroop bij de UEFA en een Europese schorsing ontliep. Overmorgen wordt de veiligheid in Rotterdam weer getest want de club heeft angst van de Poolse fans van Wisla Krakau.

De reputatie van de supportersschare van Wisla Krakau is berucht. De politie van Rotterdam zal er dan ook alles aan doen om ongeregeldheden de voorkomen. Henk Groenevelt, coördinator voetbalvandalisme van de Nederlandse politie, zegt in het Algemeen Dagblad dat het Poolse voetbalvandalisme van het gehalte is dat ze in Nederland niet kennen. "Bijkomende moeilijkheid is dat Polen probleemsupporters niet registreert. Iedereen kan dus naar Rotterdam reizen, ook mensen die zich eerder misdroegen", aldus Groenevelt. De Wisla-supporters zouden met zo'n 2.500 zijn.

In 1998 mocht Wisla overigens een jaar niet meedoen in Europa omdat een supporter een mes gooide naar één van de spelers van tegenstander AC Parma. In competitieverband moest de club ook vier wedstrijden afwerken zonder supporters omdat fans na een wedstrijd het veld opkwamen en zes spelers van de tegenstanders aanvielen.

Drie jaar geleden maakten ze in Nederland trouwens al kennis met de Wisla-aanhang. Voor het UEFA-cup treffen in en tegen NEC Nijmegen werden 41 Poolse fans aangehouden en teruggestuurd wegens wangedrag. In hun bus vond de Nederlandse politie een arsenaal aan messen en bijlen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties