Cech denkt aan snelle comeback

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Cech denkt aan snelle comeback
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Petr Cech, de doelman van Chelsea FC, denkt dat hij al in januari kan terugkeren op het trainingsveld. "Ik voel me elke dag beter. Elke dag ga ik vooruit", liet hij weten aan Chelsea TV. "Ik kan al een beetje in de zaal en in het zwembad trainen. Afgelopen week ben ik zelfs begonnen met tennissen. Ik hoop dat ik eerder kan terugkeren dan algemeen wordt verwacht", aldus Cech. De sluitpost liep op 14 oktober in het duel in en tegen Reading een schedelbasisfractuur op na een forse charge van Stephen Hunt. De middenvelder van de thuisploeg raakte Cech vol met een knie op zijn hoofd.

De medische staf van de Londense club gaf nog geen datum vrij wanneer het Cech weer verwacht op een voetbalveld. Bryan English, de clubarts van Chelsea, gaf kort na het ongeluk aan dat een schedelbasisfractuur toch minstens drie maanden genezing vraagt. Bovendien liet hij doorschemeren dat Cech eigenlijk de rest van het seizoen op zijn buik mocht schrijven.

Maar Cech denkt niet langer meer dat het zo'n vaart zal lopen. "Ik ben vorige week met een chirurg de hele dag in Oxford geweest voor enkele consultaties en tests. Ik wacht nog op de resultaten maar het ziet er allemaal goed uit. De hersenen werken goed en ik heb niets verloren. De schedel is wel nog niet volledig geheeld, maar zoiets heeft tijd nodig. Het ziet er wel naar uit dat ik tegen midden januari weer in het doel kan gaan trainen", besluit een optimistische Cech.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties