AZ wint groep na knappe zege

Kristof Blomme

Het Nederlandse AZ is als eerste geëindigd in groep C. De Alkmaarders boekten een knappe 1-2 overwinning bij Sevilla. Ook Braga stoot door dankzij winst tegen Grasshoppers Zürich.

Sevilla - AZ 1-2

Beide ploegen hadden uit hun vorige drie partijen zeven punten gepuurd. In de eerste helft hadden beide teams hun kansen. Na twintig minuten probeerde Cziommer het van ver, zonder succes. Aan de overkant vond Escudé doelman Waterreus op zijn weg. Voor de rust kreeg Sevilla nog twee goeie kansen. Eerst werd een goeie voorzet van Alves naast gekopt door Jesus. Even later had Waterreus een schitterende redding in huis na een poeier van Alves.

Zeven minuten na rust kwamen de Spanjaarden verdiend op voorsprong. Mendes da Silva haalde Chevanton neer in het strafschopgebied. De Uruguayaan zette de penalty zelf om. Tien minuten later was de stand weer in evenwicht. Arveladze trapte het leer beheerst voorbij Cobeno. Beide ploegen probeerden het nu van ver. Waterreus reageerde goed op een schot van Chevanton, terwijl zijn collega aan de overkant Schaars van een doelpunt hield. De match leek af te stevenen op een billijk gelijkspel, tot Arveladze in blessuretijd toch nog voor de beslissende treffer tekende.

Braga - Grasshoppers 2-0

Braga telde twee punten achterstand op Slovan Liberec, dat vrij was op de laatste speeldag. Winst tegen het uitgeschakelde Grasshoppers zou de Portugezen dus de volgende ronde opleveren. Voor de rust kon Braga weinig dreigen ondanks veelvuldig balbezit. Zé Carlos was de gevaarlijkste man. Eerst trapte hij net naast. Vlak voor de pauze moest doelman Coltorti goed ingrijpen.

Na een kwartier in de tweede helft zorgde Joao Pinto voor de verlossende treffer. Hij trapte een voorzet van Wender in één tijd binnen. Halfweg de tweede helft zorgde Vandinho ei zo na voor de beslissing. Coltorti kwam gepast tussen. In de slotminuut zorgde Castanheira uiteindelijk toch voor de beslissende tweede treffer.