Community manager voor Lierse

Ronny anthonis
| 0 reacties
Community manager voor Lierse
Foto: © SC

Lierse heeft Sofie Claes aangetrokken als Community Manager. De 30-jarige Claes zal voor de club sociale projecten uitwerken rond tewerkstelling, kansarmoede en sociale uitsluiting. Volgens Lierse moet een voetbalclub zich integreren en engageren in de omgeving waarin ze zich bevindt. Ze moet met andere woorden iets terug doen voor de buurt, de omgeving, de stad en de mensen die er leven.

Negen voetbalclubs uit eerste en tweede klasse krijgen dit jaar samen 327.201 euro van de Koning Boudewijnstichting voor de verwezenlijking van verschillende maatschappelijke projecten. Het gaat om Lierse, Genk, Gent, Zulte Waregem, Standard, GBA, Charleroi, OH Leuven en Antwerp. Al die projecten moeten de maatschappelijke rol van voetbal in de verf zetten.

Lierse kreeg van dat fonds 40.000 Euro om het project vorm te geven door het aantrekken van een Community Manager, die de hele werking vanuit de club moet coördineren.  Het Open Stadion Fonds wil initiatieven stimuleren rond jeugdwerking, begeleiding van jonge werklozen, drugspreventie of gezonde voeding. Het Open Stadion Fonds is een initiatief van staatssecretaris Els Van Weert, die haar voorbeelden haalde bij clubs als Manchester United en Charlton. 

Eerder stelde ook Genk al een community manager aan. [AN]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties