Vanavond absolute topper in tweede klasse

Joeri De Ren
| 0 reacties
Vanavond absolute topper in tweede klasse
Foto: © SC

De absolute topper in tweede klasse van het lopende seizoen staat geprogrammeerd voor vandaag. Op de legendarische Bosuil ontvangt de nummer twee, RAFC de onverwachte leider, FC Dender EH voor wat een ouderwets potje oorlog belooft te worden. Veel volk zal er alleszins zijn. Gezien de kaartenverkoop wordt er gegokt op meer dan 13000 aanwezigen, eventueel een uitverkocht huis. Sfeer gegarandeerd in de Hel van Deurne Noord en een belevenis ongetwijfeld voor de jongens uit Denderleeuw die evenzeer uitkijken naar dit treffen.

Bij Antwerp lijkt de sfeer alvast ontspannen. We gingen op de Bosuil even die sfeer opsnuiven en sprokkelden de volgende reacties. Vooreerst Luciano Olguin : "We hebben de hele week een ontspannen en rustige voorbereiding gekend. We zijn 100% klaar voor de komst van Dender. We moeten gewoon winnen. Het zal een mooi kerstgeschenk zijn voor de fans en voor onszelf een goed gevoel geven om de winterstop mee in te gaan". Wat zegt coach Warren Joyce over de topper ? "De tegenstander is van geen tel, wel het doel dat je najaagt en om dit doel te bereiken is elke wedstrijd van cruciaal belang en moet je trachten nooit te verliezen." Ook hij liet verstaan dat er geen nervositeit is. Volgens hem kan je de wedstrijd slechts op één manier aanpakken : Ofwel geef je toe aan druk en laat je de zenuwachtigheid in de rangen sluipen. Als je dat doet dan kan de angst toeslaan en ga je je in de wedstrijd in een hoekje laten drummen. Dat is niet onze bedoeling. Ik hoop dat onze jongens het veld opstappen met de wil te genieten van de sfeer, de beleving en de ervaring. We moeten de tegenstander willen overheersen, domineren en dit kan enkel door hen ten volle uit te dagen en er voor 110% tegenaan te gaan."

En bij Dender ? Gunther Thiebaut liet zich vorig weekend reeds uit over de topper : "Ik veronderstel dat we gewoon van onze eigen sterkte dienen uit te gaan. We geven weinig weg en dat blijft een prioriteit. Als je dan de cijfers van Antwerp bekijkt dan zie je dat ze toch ook altijd een aantal goals binnen krijgen en daar ligt onze kans. Ze scoren misschien vlot, maar ze zijn achteraan ook te pakken en wij dwingen altijd een reeks kansen af...". En William Verbeeck (ex-Antwerp) zei : "Antwerp heeft het thuisvoordeel en het massaal aanwezige en luidruchtige Bosuilpubliek zal ongetwijfeld indruk maken op de spelers. Antwerp heeft een kwalitatief sterk team, maar Dender moet van de eigen sterkte uitgaan. Wel ligt de druk bij Antwerp dat hunkert naar eerste klasse en absoluut niet mag verliezen. Dat kan in ons voordeel zijn."

Beide ploegen speelden nog nooit tegen elkaar. Antwerp speelde wel ooit 5 keer tegen Denderleeuw en 2 keer tegen Hekelgem, beide voorlopers van de fusieclub. Met Verjans heeft de Bosuil zelfs nog en speler in loondienst die een bekerduel tegen Denderleeuw won met 2-0. Bij de leider loopt dan weer Geeroms rond die al de vijf duels tussen Denderleeuw en RAFC speelde. Dender heeft ook het voordeel van de leiderspositie en de puntenkloof en op papier het doelpuntensaldo. Antwerp lijkt dan weer iets meer de ploeg in vorm te zijn momenteel. Antwerp kan niet beschikken over topscorer Campbell die geschorst vanuit de tribune dient toe te kijken. Dong, in Union nog afgevoerd en 6 hechtingen gekregen, lijkt dan weer in orde voor de strijd.

Het wordt in elk geval een boeiende partij voor veel volk. Indien Antwerp wint komt het op 5 punten van Dender en is de titelstrijd plots helemaal terug open. Indien Antwerp verliest komt het op 11 punten van Dender en dan mag Dender in de terugronde zelfs 3 wedstrijden meer verliezen dan Antwerp zonder die titel nog uit handen te geven...      

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties