'Jeugdopleiding Lierse wordt geplunderd'

Philippe Crols
| 0 reacties
'Jeugdopleiding Lierse wordt geplunderd'
Foto: © SC

Belgische topteams die jonge, talentvolle spelers wegplukken bij kleinere clubs. Het gebeurde de afgelopen jaren meer en meer. Lierse is daar een van de grootste slachtoffers van. Door de financiële problemen die de club doormaakt(e) moest het verscheidene jonge voetballers laten gaan. Een van de beste opleiders die Lierse in dienst heeft gehad, Marcel Vets, doet zijn verhaal in HLN

Vets is ondertussen reeds 70, maar heeft nog altijd een duidelijke mening over het feit dat Lierse behoorlijk veel jongeren moet laten gaan: "Eigenlijk zijn we toch goed bezig. De laatste jaren zijn we namelijk leeggeplunderd door de grote clubs. Dit wil toch zeggen dat we zeer goede jeugdspelers produceren." 

Lierse stond en staat nog altijd bekend als een van de beste jeugdopleidingen. Toch krijgen jonge spelers volgens Vets te weinig kansen in het eerste elftal: "Jongens van achttien die doorbreken krijgen nauwelijks nog aandacht. Er is te weinig begeleiding. Verder is er ook nog het financiële. Spelers kiezen zeer snel voor een topclub. Genk doet dat, maar ook Anderlecht en Club doen hieraan mee. Ik kan deze clubs echter niets verwijten. De jeugdopleiding van Genk blijft een voorbeeld. Spijtig echter dat niet iedereen over dezelfde middelen beschikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties