Analyse Winteranalyses: Rc. Waregem en SK Ronse

Bart Hermans
| 0 reacties
Winteranalyses: Rc. Waregem en SK Ronse
Foto: © SC

Winteranalyses 2006-2007


Racing Waregem
en SK Ronse staan na zeventien wedstrijden onderaan het klassement. De nieuwkomer in tweede heeft amper vier punten behaald in de tweede klasse en lijkt een vogel voor de kat. Vorig seizoen wonnen de mannen van Dekenne nog de eindronde. Waregem wilde dit seizoen overleven en zo bouwen aan een stabiele club in tweede nationale. Het rekende daarvoor op onder andere Detollenaere, Yousfi en Wostijn. Het zijn stuk voor stuk jongens met eerste klasse ervaring en ze moesten de jongeren op sleeptouw nemen. Dit lukte dus niet en zo werd vorige week trainer Francky Dekenne ontslagen en konden we opmaken uit hun reactie dat ze willen bouwen aan een ploeg die volgend jaar in derde speelt.
 
Tanguy die nog maar zes wedstrijden meespeelt is al topschutter samen met Tom Devos met drie doelpunten. Ondanks de drie punten heeft Waregem niet veel echt zwaar verloren. In eigen stadion werd tegen Dender (0-1), Antwerp(2-3) en KV Mechelen (1-2) werd met het kleinste verschil verloren. Hun drie punten haalden ze tegen KVSK United, Virton en Oostende. Er zijn natuurlijk nog zeventien wedstrijden maar ze staan voor de bijna onmogelijke om veertien punten in halen om in veiligheid te komen.
 
Ook voor Ronse is het geen gemakkelijk seizoen. Ze staan voorlaatste met elf punten. Voor het seizoen was het al duidelijk dat het niet gemakkelijk zou worden. Ze moesten al hun zware contracten laten gaan en daardoor verloren ze al hun sterkhouders. Toch bleek deze jonge groep heel wat in huis te hebben maar hadden ze niet altijd evenveel geluk. Norman Sylla is de topschutter van de ploeg met negen doelpunten. Er werd gewonnen tegen Tienen en Waregem. De opvallendste prestatie was het gelijkspel op Antwerp. Ze hadden er zelfs uitzicht op de overwinning. Er werd dus ook nog vijf keer gelijk gespeeld. Mits een goede terugronde kunnen de jongens van Christophe Denie zich alsnog redden.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties