Arshavin wint Russische Gouden Schoen

Luc Goderis
| 0 reacties
Arshavin wint Russische Gouden Schoen
Foto: © SC

Nadat CSKA-doelman Igor Akinfeev vorige week de Zvezda won, dat is een prijs voor de beste voetballer uit Rusland en haar voormalige deelrepublieken, werd Andrei Arshavin nu verkozen tot beste speler uit de Russische Premier League.
 
De aanvaller van Zenit Sint Petersburg vervulde perfect zijn favorietenrol en haalde het zeer ruim van een andere aanvaller, Alejandro Dominguez.  De Argentijnse spits van Rubin Kazan zag zijn puik seizoen beloond met een lucratieve transfer naar Zenit, waar hij volgend seizoen de spitsbroeder wordt van Arshavin.  Zvezda-winnaar Akinfeev eindigde tijdens de verkiezing derde.
 
"Het is voor mij een grote eer om verkozen te worden tot beste speler uit de Premier League", zei Arshavin na de uitreiking van de trofee.  "Ik droom er van om volgend jaar de titel te veroveren met Zenit.  Als dat gebeurt zit er misschien een transfer in naar een grote Europese ploeg", blikte de laureaat al wat verder vooruit.
 
"Ik denk dat er in de Russische Premier League teveel buitenlanders voetballen en dat we een slechte reputatie hebben.  Er circuleren immers altijd wel geruchten over verkochte wedstrijden, maar daar zitten onze mindere scheidsrechters voor wat tussen.  Onze velden zijn trouwens ook niet super.  Ik denk dat er in Rusland geen vijf stadions zijn met een treffelijke grasmat", schuwde hij geen kritiek. 
 
Tot slot bedankte Arshavin al de coaches waar hij ooit mee werkte.  De lofbetuigingen gingen naar de trainer van de Zenit-reserven Lev Burchalkin, Mortozov omdat die hem destijds naar het eerste elftal haalde en zijn huidige trainer Dick Advocaat.
 
Valeri Gazzaev, trainer van CSKA Moskou, won zaterdag trouwens de prijs van "trainer van het jaar".
 
De uitslag :
 
1. Andrei Arshavin (Zenit Sint Petersburg, 322 punten)
2. Alejandro Dominguez (Rubin Kazan, 108 punten)
3. Igor Akinfeev (CSKA Moskou, 98 punten)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties