Drie kandidaten voor Afrikaans Voetballer v/h Jaar

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Drie kandidaten voor Afrikaans Voetballer v/h Jaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De CAF, de Afrikaanse voetbalbond, heeft de drie genomineerden bekendgemaakt voor de prijs van de Afrikaanse Voetballer van het Jaar. De gelukkigen zijn de Kameroener Samuel EtoĆ¢ā‚¬ā„¢o (FC Barcelona), de Ghanees Mickael Essien (Chelsea FC) en de Ivoriaan Didier Drogba (Chelsea FC).
 
EtoĆ¢ā‚¬ā„¢o lijkt de grote favoriet om de prijs in de wacht te slepen. De spits won de prestigieuze prijs ook al de afgelopen drie jaar. Vorig seizoen pakte hij met FC Barcelona de Spaanse landstitel en de Champions League. Enig minpunt is dat hij wel het WK miste omdat Kameroen er niet in geslaagd was zich te kwalificeren.
 
Mickael Essien was met Ghana wel te bewonderen in Duitsland. Hij verraste met zijn land door de tweede ronde te bereiken in een zware poule met de Verenigde Staten, Tsjechiƫ en de latere wereldkampioen Italiƫ als tegenstanders. Braziliƫ was in de achtste finale wel een maatje te groot.
 
Didier Drogba kan ook terugkijken op een uitstekend voetbaljaar. De sterke aanvaller schitterde met Ivoorkust op het WK en bovendien veroverde hij net als Essien de Engelse landstitel met zijn club Chelsea FC.
Oorspronkelijk waren er vijf genomineerden. De Nigeriaan Nwankwo Kanu (FC Portsmouth) en de Egyptenaar Mohammed Aboutrika (Al-Ahly) vielen af. Op 1 maart 2007 zal de CAF in de Ghanese hoofdstad Accra bekendmaken welke speler gekroond zal worden als Afrikaans Voetballer van het Jaar 2006.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties