Argentijnse club jaar zonder supporters

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Argentijnse club jaar zonder supporters
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Argentijnse voetbalbond heeft tweedeklasser Deportivo Morón zwaar gestraft. De bond is het toenemende supportersgeweld in het land kostbeu en daarom wil het nu een voorbeeld stellen. Deportivo Morón mag één seizoen lang geen publiek meer toelaten in het eigen stadion.

Aanleiding voor de zware straf waren hevige supportersrellen bij een wedstrijd begin december. Fans van Morón verloren alle controle over zichzelf toen de club uit Buenos Aires drie weken geleden verloor van Social Espanol met 1-0 en daarmee liep de club de promotie mis naar de hoogste Argentijnse divisie. De 'fans' bestormden na afloop van de partij het veld en sloegen op de eigen spelers.

Ook het stadion moest er aan geloven want er werd zware schade aangebracht. De club werd daarvoor vorige maand al gestraft met vijf wedstrijden zonder publiek. Maar het niet meer toelaten van supporters in het Estadio Francisco Urbano voor één jaar lang is de zwaarste straf die een club ooit kreeg opgelegd in het Zuid-Amerikaanse land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties