Le Guen gooit de handdoek bij Rangers
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties
Le Guen gooit de handdoek bij Rangers
Foto: © SC

De malaise binnen de Schotse topclub Glasgow Rangers heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. De Franse coach Paul Le Guen en het clubbestuur hebben per direct een einde gemaakt aan hun overeenkomst.

"Na een gesprek met Paul was het duidelijk dat in het belang van de club en in het belang van alle andere betrokkenen een vertrek van de coach de beste oplossing is", aldus Rangers-voorzitter David Murray op de website van de club.

Dat The Gers al na zeven maanden een nieuwe coach moet zoeken, is een nieuw clubrecord. Nooit eerder in de geschiedenis van de club vertrok een manager zo snel. Assistent Ian Durrant neemt nu voorlopig de taken van Le Guen over.

Niet alleen sportief verliepen de eerste maanden van de Le Guen niet al te best. In de selectie heerste er onvrede over de werkwijze van de Fransman. Het vertrek van Le Guen lijkt op een overwinning voor Barry Ferguson. De Schotse middenvelder en kapitein van de club was in aanvaring gekomen met de coach, die hem vervolgens de aanvoerdersband afnam. Mogelijk leidt het ook tot nieuwe speelkansen voor Thomas Buffel, die ook al mistevreden is in Ibrox Park omdat hij onder Le Guen te weinig speelkansen kreeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties