René Meulensteen stopt al als trainer van Brøndby

René Meulensteen stopt al als trainer van Brøndby
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdagvoormiddag kwam de Nederlandse coach van Brøndby, René Meulensteen, met het clubbestuur overeen om een einde te stellen aan zijn contract wegens familiale omstandigheden. Meulensteen was pas sinds de zomer aan de slag bij de voormalige Deense landskampioen maar moest in het najaar al enkele keren verstek laten gaan wegens een slepende ziekte van een naast familielid. “Als men optimaal wil presteren als trainer moet alles zowel professioneel als privé in balans zijn en dat voor mijn gezin niet het geval in Denemarken”, aldus Meulensteen die terug naar zijn thuisbasis Manchester trekt.
 
Directeur Per Bjerregaard benadrukt dat de teleurstellende zevende plaats in de Superligaen niet de oorzaak van de scheiding is. “Wij vinden het een spijtige zaak dat René ons verlaat maar wij hebben begrip voor zijn situatie en respecteren zijn besluit. Dat wij niet goed presteerden in de heenronde is niet zijn schuld, eerder het tegendeel”, aldus Bjerregaard.
 
Ondertussen heeft de club jeugdtrainer Tom Køhlert als nieuwe hoofdtrainer aangeduid. Deze was eerder al een paar seizoenen actief als trainer van Brøndby. In 1985 en 2002 wist hij de landstitel binnen te halen en in 1999 behaalde hij met de club de tweede plaats in de Superligaen. Die titeldromen lijken nu ver weg want er liggen maar liefst 19 punten verschil tussen Brøndby, de nummer zeven en FC Kopenhagen, de nummer 1 in de Deense eerste klasse.
   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties