Ook STVV denkt aan nieuw stadion

Ook STVV denkt aan nieuw stadion
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Het lijkt er wel op dat alle clubs de laatste tijd een nieuw stadion willen neerzetten of het oude stadion moderniseren. Niet alleen KRC Genk frist zijn stadion op, ook STVV heeft grootse plannen om Staaien te vernieuwen. In mei 2008 start de bouw van een moderne, multifunctionele tribune aan de Tiensesteenweg.

De bedoeling is ook dat er een hotel zal in ondergebracht worden. Een jaar later volgt de hoofdtribune. Het geheel moet begin 2010 klaar zijn. 
"Eerst komt er aan de Tiensesteenweg, een nieuwe tribune met een fitnessruimte, een themacafé en horecaruimtes. In één van de hoeken zal een hotel ondergebracht worden met 30 kamers en zicht op het terrein. Begin 2009 moet deze fase voltooid zijn. Dan kunnen we starten met de bouw van de nieuwe hoofdtribune, waar multifunctionele zalen, loges en business-seats voorzien zijn. Die moet een jaar later klaar zijn. In totaal bieden we dan tot 6.000m² commerciële ruimtes aan", aldus voorzitter Roland Duchâtelet

Ook de nieuwe spelersruimte zal in de nieuwe hoofdtribune ondergebracht worden, net als een perszaal, vergaderzaal, dopinglokaal, materiaalruimte, medisch kabinet, kiné-ruimte, en een fitnesszaal. Om plaats te winnen, wordt een gedeelte daarvan onder de grond gebouwd. Toch blijft de capaciteit 12.000 toeschouwers. 

"Het heeft geen zin om het stadion veel groter te maken. Het moet gezellig blijven en ook de sfeer willen we zo behouden in het stadion. We zijn altijd een volkse club geweest, dat moet zo in de toekomst ook zijn", besluit Duchâtelet. [VI] 
            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties