Boro geeft Bolton pak slaag

Philippe Crols

Middlesbrough heeft zaterdag de vloer aangeveegd met Bolton. Boro vernederde de bezoekers met maar liefst 5-1. Mark Viduka scoorde twee maal, maar Stewart Downing was de grote man bij de thuisploeg. Bolton blijft vijfde, Middlesbrough wordt twaalfde.

Het ging allemaal heel snel daar aan de Riverside. Stewart Downing was dus de grote man. Verdediger Xavier kopte op zijn voorzet richting doel en Speed verschalkte vervolgens zijn eigen doelman. Enkele minuten later kopte Xavier zelf een voorzet van diezelfde Dowining in doel. 2-0 na tien minuten. Na een nieuwe voorzet van Downing lukte Viduka met een fraaie volley de 3-0. Op dat moment al over en out dus voor Bolton.

Toch leek Bolton nog even terug in de wedstrijd te komen. Nolan scoorde de 3-1. Nog voor rust bedroeg de kloof echter opnieuw drie doelpunten. Uiblinker Downing deed het dit maal zelf. Met zijn mindere rechtervoet knalde hij de 4-1 voorbij Jaaskelainen in doel. Helemaal op het einde scoorde Viduka zijn tweede van de middag, 5-1. Tussendoor had Diouf ook nog een rode kaart gekregen omdat hij dingen had geroepen die nu eenmaal niet zijn toegelaten. Een totale afgang dus voor Bolton.