Analyse Winteranalyses: FCV Dender EH

Niels Hendriks
| 0 reacties
Winteranalyses: FCV Dender EH
Foto: © SC

Winteranalyse 2006/2007 – FCV Dender EH

Nieuwkomer FCV Dender EH was zonder twijfel de grote verrassing in de heenronde. Na zeventien speeldagen staat het alleen aan de leiding en verloor het amper twee keer. Een indrukwekkende prestatie van de nog prille fusieclub.
 
Na de titel van vorig seizoen in derde klasse A kon Dender grotendeels zijn ploeg behouden. Het zag wel Kielo-Lezi en Munyaneza naar de Jupiler League vertrekken. Ter vervanging van de goaltjesdieven werd Gunther Thiebaut aangetrokken en dit bleek een schot in de roos. Thiebaut trof tot dusver al twaalf keer raak en is dus topschutter van de club en van de hele tweede klasse. Voor de rest bestaat de ploeg uit minder bekende Belgen uit eigen streek, maar dit bleek dan ook meteen de sterkte van dit team te zijn. Eén naam die nog in het oog springt, is die van Kevin Franck, gekend als het jeugdproduct van Real Madrid.
 
Dender begon het seizoen met zeges tegen Oostende en mede promovendus Tienen. En ook in de Beker werd er gewonnen van Waasland en SK Ronse. Achter de Kazerne werd een gelijkspel behaald waardoor de ploeg zijn start al zeker niet gemist had en zijn seizoen zorgeloos kon verder zetten. De volgende zeven wedstrijden werden gewonnen en dit zelfs zonder ook maar één tegendoelpunt. En KVSK United, Kortijk en OH Leuven die vorig seizoen aan de top stonden in tweede moesten het onderspit delven tegen dit Dender. Deze schitterende prestaties resulteerden uiteraard in de eerste periodetitel. Maar hun honger was nog niet gestild, ook de volgende vier wedstrijden in de tweede periode werden winnend afgesloten. Na veertien speeldagen stond de fusieclub aan de leiding met een voorsprong van elf punten op Antwerp en zeventien op Deinze en KV Mechelen. In zestiende finales van de Beker van België moest ook eersteklasser Cercle Brugge eraan geloven. Op de vijftiende speeldag werden de wensen van de concurrentie eindelijk vervuld. Dender verloor op het veld van Eupen met 2-1. Op de laatste speeldag voor de winterstop ging Dender opnieuw onderuit bij hun grootste concurrent voor de titel, Antwerp. De Great Old kwam door deze zege op de Bosuil terug tot op vijf punten van Dender en hield de competitie spannend. Na de winterstop kreeg Dender als beloning nog een verplaatsing naar Anderlecht voorgeschoteld in de Beker. Ondanks een 5-2 nederlaag liet de fris voetballende tweedeklasser toch een goede indruk achter voor het grote publiek.
 
Om hun ambities te bevestigen vertrok er niemand en komen Gauthier Diafuta en Stanley Aborah de ploeg nog versterken. Concurrent Antwerp zal het absoluut niet makkelijk krijgen om dit Dender nog bij te benen. De strijd voor de titel in tweede klasse belooft dan ook erg spannend te zullen blijven tot het einde.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties