Verslagen futsal

Jan Van Looy

Houthalen-Genk – Carolo Frameries 3-5 (0-4)

Twee late kerstgeschenken – een eerste van doelman Lemmens en kort nadien van de struikelende Leone – speelde een vernieuwd en ongetwijfeld versterkt Carolo (met de twee Châtelet-internationalen Aabbassi en Lemaire) helemaal in de kaart. De groen-witten wonnen zichtbaar aan vertrouwen, manifesteerden zich en counterden zo gevat dat ze tot 0-4 uitliepen. Interim-coach Acciardi las tijdens de rust zijn spelers zwaar de les. Met succes, zo bleek meteen want HG speelde hun heel wat agressiever. Het duurde wel te lang voor het resultaat opleverde. Na de te late eerste tegentreffer werd het nog 3-4. In plaats van 3-3 werd het echter in de allerlaatste seconde 3-5 en dat hadden de bezoekers al bij al ook verdiend.

Doelpunten: 2’ Lemaire 0-1, 8’ Boumediane 0-2, 8’ Lemaire 0-3, 16’ Kazanza 0-4, 33’ Moutoud 1-4, 37’ Stegemann 2-4, Coppola 3-4 en 40’ Lemaire 3-5.

Lommel – Morlanwelz 1-4 (0-2)

In een vrij tumultueuze wedstrijd met overdreven zevenmaal geel werd Minicup in de aanhef koud gepakt door de bezoekers die tot 0-2 uitliepen. De nummer twee in de tussenstand speelde een versnelling hoger. Lommel reageerde maar kon Cragnaz nauwelijks bedreigen. Twee minuten na de pauze lukte de thuisploeg de aansluiting op strafschop na fout op Nicaise. De bordjes hadden voor hetzelfde geld kort nadien 2-2 kunnen staan (Merlino miste). Twee tellen later scoorden de bezoekers tweemaal op rij zodat het 1-4 werd. Papanicolaou en Letemahulu strandden nog op Cragnaz. Die stopte ook nog een tienmeter.

Doelpunten: 7’ Dendane 0-1, 9’ Falasque 0-2, 23’ Merlino 1-2, 25’ Leonardo 1-3 en 26’ Medina 1-4.

Antwerpen – Junkies Frameries 4-0 (1-0)

Forcom had het bijzonder moeilijk met het betonvoetbal van Junkies dat doorlopend een scherm op trok voor doelman Brohez en slechts occasioneel uit brak via de lange Benbouali. Ook na rusten bleven de kijkers op hun honger. De 2-0 zes minuten voor tijd van Idlaasri werkte dan ook als een bevrijding. De Junkies kraakten en de leidersploeg dikte de voorsprong nog tweemaal aan.

Doelpunten: 3’ Bachar 1-0, 34’ Idlaasri 2-0, 38’ Bachar 3-0 en 39’ Bali 4-0.

Edegem – Borgerhout 8-5 (4-1)

De thuisploeg begon het felst (2-0) en bouwde met twee omgezette tienmeters de score verder uit. Tussendoor werd nog een tienmeter gemist (4-1). Een ontketend Borgerhout stond na de rust in een mum van tijd langszij (4-4) Een mee opgerukte en vrijgespeelde Roose miste de 5-4 niet. Het leek het gouden doelpunt op het cruciale moment want even later kreeg Kasmi terecht rood. Er volgden enige ongeregeldheden en in een man-meer-situatie bouwde Edegem de stand tot 6-4 uit. Doelman Talhaoui ging nog mee aanvallen. Het Borgerhouts coaching-duo ondervond dat het de verkeerde keuze was want de sluipschutters S. El Haoual en Seedo maakten de kloof voor de bezoekers echt onoverbrugbaar.

Doelpunten: 1’ Jaffal 1-0, 6’ Vercauteren 2-0, 16’ 10m. S. El Haoual 3-0, 17’ Kasmi 3-1, 18’ 10m. Jaffal 4-1, 22’ Sababti 4-2, 22’ Joundi 4-3, 24’ Zouggaghi 4-4, 26’ Roose 5-4, 31’ Jaffal 6-4, 34’ S. El Haoual 7-4, 34’ Seedo 8-4 en Hitou 8-5.