Vermeersch voert druk op Brusselse ketel op

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vermeersch voert druk op Brusselse ketel op
Foto: © SC

Brussels-voorzitter Johan Vermeersch laat zich weer gelden na het gelijkspel tegen AEC Bergen. Gisteren praatte de preses twee uur lang met coach Albert Cartier en nadien nog eens twee uur met de spelers. Tegen SV Zulte-Waregem eist Vermeersch niets minder dan een overwinning, anders zouden er in het Edmond Machtensstadion wel eens koppen kunnen gaan rollen.

De zeven nieuwelingen bij Brussels zullen serieus geschrokken zijn. Vermeersch sprak de spelersgroep twee uur toe in een franse colère en eiste een zege dit weekend. Gisterenavond was de woede van de bouwpromotor nog altijd niet bekoeld. "We halen nu gemiddeld één punt per wedstrijd. Dat is niet genoeg. Het is zelfs niet genoeg om er in te blijven", aldus Vermeersch in Het Nieuwsblad.

Brussels kon geen wedstrijd meer winnend afsluiten sinds de vierde speeldag. Toen wonnen de hoofdstedelingen van rode lantaarn Lierse. Nadien volgden zeven nederlagen en zeven draws. Brussels staat nu zestiende en dat stoort de ambitieuze zakenman enorm. Bij puntenverlies tegen Zulte-Waregem wordt Cartier wellicht de wacht aangezegd, maar met zoveel woorden wil Vermeersch dat niet gezegd hebben.

Voor de winterstop had Vermeersch al vraagtekens geplaatst bij de Franse aanpak van de trainer maar ook de spelers moeten het ontgelden. "De mentaliteit is niet meer dezelfde als vroeger. Wat ik zie, is de tabel. De spelers moeten beseffen dat ze er nu moeten voor gaan. Ik las overal kritiek van Nenad Stojanovic op zijn ex-trainer Hugo Broos. Die kritiek is misplaatst en hij moet ermee stoppen of ik ga hem een stomp geven", aldus een ziedende Brussels-preses.

Trainer Albert Cartier blijft vooralsnog rustig. "De voorzitter is tussengekomen zoals een voorzitter in die situatie dat altijd moet doen. Mijn doelstelling is nog steeds dezelfde: de ploeg zo dicht mogelijk bij de zege brengen en spelers zo dicht mogelijk tegen hun maximum", aldus de Franse oefenmeester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties