Antwerp doet een gouden zaak

Dirk Pieters

Ook in de tweede klasse stond de negentiende speeldag op het programma. De nummers twee en drie kwamen in actie. Voor Antwerp kan deze speeldag nog moeilijk stuk. Het won met het kleinste verschil van Eupen.

Antwerp, de nummer twee in de stand, deed een schitterende zaak. Het won de moeilijke verplaatsing naar Eupen met 0-1. Antwerp kwam in de tweede helft met tien te staan na een tweede gele kaart voor de Mancunian Gray. Toch gaven de bezoekers zich niet gewonnen en scoorde men diep in de tweede helft de winning-goal. Het was Shawcross die voor de drie punten zorgde.

De derde in de stand KV Mechelen kreeg een pandoering van jewelste. Malinwa verloor met 4-1 op het veld van Deinze. Door de nederlaag ziet KV Mechelen de achterstand op Antwerp opnieuw groter worden.

Tubeke deed het opnieuw goed. Het hield de drie punten thuis tegen Dessel. De bezoekers kunnen de laatste weken amper winnen en zakken steeds verder weg in het klassement.

De laatste wedstrijd tussen Waasland en Tienen eindigde op een 1-1 gelijkspel. Een eindstand waar beide ploegen niet veel mee opschieten.

Eupen – Antwerp 0 – 1

Tubeke – Dessel 1 – 0

Deinze – KV Mechelen 4 - 1

Waasland - Tienen 1 - 1