14-jarige jongste ooit in Copa Libertadores

Mathias Dumarey
| 0 reacties
14-jarige jongste ooit in Copa Libertadores
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diego Suárez is sinds woensdag de jongste voetballer ooit op het veld in een wedstrijd die deel uit maakt van het toernooi om de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. Hij neemt het record over van de Argentijn Sergio Agüero.

Verrassing alom in de Braziliaanse stad São Paulo toen Santos het moest opnemen tegen het Boliviaanse Blooming Santa Cruz. Coach Alvaro Peña van Blooming kondigde aan dat Suárez, 14 jaar jong, Zé Roberto moest bewaken. Die is een ex-speler van Bayern München, Real Madrid en Bayer Leverkusen en speelde jarenlang in de Braziliaanse nationale ploeg. 

Diego Orlando Suárez Saucedo werd op 7 oktober 1992 geboren en speelde voor het duel met Santos nog maar één keer mee in de hoofdmacht van Blooming. Bovendien is Suárez een aanvaller terwijl hij nu ook een verdedigende taak meekreeg. De zet van Peña lukte wonderwel. Als middenvelder slaagde de jongeling er negentig minuten lang in om Zé Roberto aan banden te leggen.

Blooming verloor de wedstrijd wel met 5-0 van Santos. Daardoor kon het zich niet kwalificeren voor de groepsfase van de Copa Libertadores. Ook het heenduel in Bolivia had Blooming al met 0-1 verloren. 

Sergio Agüero was de vorige recordhouder. De Argentijnse aanvaller die nu speelt bij Atlético Madrid in Spanje, speelde in 2004 als 15-jarige mee met Independiente tegen het Peruviaanse Ciencano.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties