Brys: Het resultaat primeert

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Brys: Het resultaat primeert
Foto: © SC

Germinal Beerschot is er voor het eerst sinds 30 september terug in geslaagd een thuiswedstrijd te winnen. Dankzij de winning-goal van Jonas De Roeck slaagden de Mannekes er nog eens in om de drie punten thuis te houden. Maar echt motiverend was de prestatie nog niet.
 
"Het resultaat primeert", verklaarde Brys achteraf. "We halen in de eerste helft 8 à 9 keer de achterlijn, maar toch komt Sint-Truiden voor. Gelukkig herstellen we ons voor de rust en hebben we ook daarna perfect gereageerd op de 1-2 voor Sint-Truiden. We hebben veel op de stilstaande fasen gewerkt en dan is het prettig te zien als dat lukt."
 
Aan de andere kant toonde Houwaert zich minder gelukkig. "Ik voel me pisnijdig", probeerde de Nederlander zijn gevoelens nog enigzins op een normale manier uit te drukken. "We krijgen veel te gemakkelijk doelpunten tegen. Het is elke week zo. Blunders in de verdediging zijn de oorzaak van veel tegendoelpunten."
 
Over één ding waren beide trainers het wel eens. Scheidsrechter Jordens maakte alles behalve een positieve beurt. Bij de Limburgers kreeg Nicky Hayen op een onbegrijpelijke manier een rode kaart en ook het rode karton voor King was voor beide trainers buiten proportie. "Pure compensatie", noemde Houwaert de uitsluiting voor de Beerschot-speler.
 
Brys toonde zich achteraf wel zeer gelukkig met het resultaat en wil zijn geluk ook delen met zijn spelers. "Ik ben zeer tevreden met hun inzet tijdens de eerste en de tweede helft. Ik kan er alleen maar lovend over zijn en hen proficiat wensen", aldus Brys.
 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties