Klassieker in Brugge

Kristof Blomme
| 0 reacties
Klassieker in Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagmiddag staat in Brugge de klassieker tussen Club en Anderlecht op het programma. De Bruggelingen tellen een achterstand van elf punten op de Brusselse concurrent en lijken dus uitgeschakeld voor de titel. Toch is winst noodzakelijk in de strijd om de derde plaats. Om 18 uur staat Gent dan weer voor een moeilijke verplaatsing bij Charleroi.
 
Zondag om 13 uur kruisen Club Brugge en Anderlecht de degens in het Jan Breydelstadion. Club kende tot nu toe geen al te best seizoen. Het staat voorlopig amper vijfde en telt al een achterstand van elf punten op de grote rivaal. Zowel sportleider Degryse als trainers Ferrera en Vanderelst werden de laan uitgestuurd. De topper tegen Anderlecht, in eigen huis, is het ideale moment voor blauw-zwart om af te rekenen met die moeilijke periode. Winnen wordt uiteraard geen sinecure. Hoewel Anderlecht voorlopig ook nog niet het beste voetbal boven haalde pakte het wel de punten op moeilijke momenten. Vooral de individuele klasse van Tchité en Boussoufa maakte op moeilijke momenten het verschil. Anderlecht krijgt in Brugge de ideale mogelijkheid om het gewonde dier, dat Club is, definitief uit te tellen dit seizoen. Eén ding is zeker, hoewel de kloof tussen beide ploegen groot is in het klassement, wordt het een topper op het scherpst van de snee.
 
Janevski kan bij zijn debuut op Olympia niet rekenen op de geblesseerden Chavez, Diallo en Capon. Verder is iedereen fit. Mogelijk wordt Koen Daerden op het middenveld vervangen door Blondel. Voorin liggen Salou en Ishiaku in balans voor de plaats naast Balaban. Clement en Maertens blijven het duo centraal achterin. Bij Anderlecht lopen Tioté en Mpenza er niet bij, terwijl Goor wellicht wel fit raakt. Anderlecht rekent vooral op de driehoek Boussoufa, Frutos en Tchité om Club af te maken. Proto zit voor het eerst weer in de selectie.
 
Om 18 uur ontmoeten Charleroi en AA Gent elkaar tenslotte. Charleroi staat gedeeld zesde en telt 30 punten. Gent kent een goed seizoen en staat op de vierde plaats met 40 punten. Een overwinning zou betekenen dat de ploeg van Leekens alleen derde wordt. Bij de thuisploeg zijn Mihoubi en Diallo geblesseerd. Verdediger Bakari werd naar de B-kern verwezen. Perbet en Orlando moeten voor de goals zorgen. Bij Gent is Martens geblesseerd. Gillet zit een schorsingsdag uit, waardoor Domoraud rechtsachter wordt. Herpoel, Lombaerts, Stoica en Foley zijn twijfelachtig bij de Buffalo’s.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties