Reacties na Club Brugge-Anderlecht

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Reacties na Club Brugge-Anderlecht
Foto: © SC

De topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht eindigde vanmiddag op een 2-2-gelijkspel. Bij de bezoekers heerste dan ook grote opluchting over het behaalde punt, terwijl de Bruggelingen een déjà vu kenden met de wedstrijd tegen Standard en ontgoocheld afdropen. Voetbalkrant zet een aantal reacties op een rij die de collega's van Sporza Radio bijeensprokkelden na afloop van de beladen partij.

Cedomir Janevski (trainer Club Brugge)
"We hebben hier twee punten gewoon weggegooid. Na een mooie wedstrijd, met mooie kansen, staan we 2-0 voor maar toch slikken we nog twee domme goals. We speelden vandaag niet alleen werkvoetbal, maar domineerden ook echt. Anderlecht kreeg twee kansen en twee keer was het binnen. Wij waren twee seconden niet wakker. Die goals waren zo vermijdbaar, zeker die tweede, na die inworp. Ofwel dachten de spelers dat de buit binnen was of ze waren bang om te winnen. Het is spijtig voor de fans. Het kon zo'n mooie zondag geworden zijn."

Glenn Verbauwhede (doelman Club Brugge)
"
Vercauteren moet niet meer beginnen over 'beschikbaarheid' (Vercauteriaans voor 'ervoor gaan', nvdr). Ik moest geen enkele keer plat gaan. We zijn weer koud gepakt. Zo'n kans als die van Daerden gaat er bij Anderlecht gegarandeerd in. Of ik in de fout ging bij hoge ballen? Als ik blijf staan, krijg ik misschien ook op mijn kop."

Francky Vercauteren (trainer RSC Anderlecht)
"Aangezien we vandaag weinig kwaliteit brachten en gezien het scoreverloop wonnen we hier een punt. In de eerste helft hebben we ons mannetje dat we meer hadden achterin niet gebruikt. Offensief noch defensief. We kunnen en moeten beter voetballen, maar mentaal is dit wel een opsteker. Of Club beter was? Tja, attent blijven hoort ook bij voetbal. En 2-0 ophalen pleit toch ook voor mijn ploeg. Maar goed, we hadden het geluk aan onze kant. Na de kans van Daerden had ik wel het gevoel dat het ging keren."

Olivier Deschacht (Anderlecht-verdediger)
"Nee, we hebben dit punt echt niet verdiend. Club heeft het uitstekend gedaan, met veel inzet. Het liet de bal goed rondgaan en ook verdedigend zat het goed, maar de wedstrijd wordt beslist door stilstaande fases, tot vier keer toe. Ons punt is onverdiend, maar wel heel belangrijk. Club is nu zeker uitgeteld voor de titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties